Skip to main content

ΕΥΑΘ: Από το βράδυ θα τρέχει στο δίκτυο νερό από την Αραβησσό

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον αγωγό της Αραβησσού. Ποια είναι τα στάδια που θα ακολουθηθούν από σήμερα το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.

Από τη 1.00 το μεσημέρι έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές εργασίες στον μεγάλο αγωγό της Αραβησσού που στέρησε την πόλη από νερό επί τέσσερις ημέρες. 

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν νωρίτερα από τις 15.00, που ήταν η προγραμματισμένη ώρα και έχει ήδη ανοίξει το αντλιοστάσιο της Αραβησσού από όπου το νερό έρχεται λίγο λίγο, όπως αναφέρουν κύκλοι της ΕΥΑΘ.

Το νερό θα οδηγηθεί στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου, όπου θα ελεγχθεί η θολότητά του. Η διοίκηση της ΕΥΑΘ ελπίζει ότι το νερό δεν θα είναι πολύ θολό, ώστε σύντομα να φτάσει τα επιθυμητά επίπεδα καθαρότητας και να ακολουθήσει η χλωρίωσή του για να αρχίσει στη συνέχεια να τροφοδοτείται το δίκτυο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΥΑΘ, από το βράδυ το δίκτυο θα αρχίσει να ενισχύεται με νερό από την Αραβησσό προκειμένου αύριο το πρωί να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Ωστόσο, η εταιρεία διευκρινίζει ότι ενδέχεται σε κάποιες περιπτώσεις σε υψηλά υψόμετρα, να καθυστερήσει η υδροδότηση μέχρι να γεμίσουν οι δεξαμενές.