Skip to main content

Πραγματογνωμοσύνη από ΤΕΕ για τη βλάβη στον αγωγό της Αραβησσού

Τα αίτια της βλάβης στον αγωγό της Αραβησσού, που είχε ως αποτέλεσμα την πολυήμερη ταλαιπωρία των πολιτών, θα αναζητήσει το ΤΕΕ.

Στο Τεχνικό Επιμελητήριο θα αναθέσει η ΕΥΑΘ πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια της βλάβης στον αγωγό της Αραβησσού, που είχε ως αποτέλεσμα την πολυήμερη ταλαιπωρία των πολιτών.  

Παράλληλα, εντός της εταιρείας θα εξεταστούν αστοχίες του επιχειρησιακού σχεδίου που ακολουθήθηκε.

Στο επιχειρησιακό σχέδιο είχε αναφερθεί στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου κακι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, μετά την αποκατάσταση της βλάβης.

Είχε υπογραμμίσει ότι η διαχείριση δεν ήταν πολιτική, αλλά έγινε δίκαιη κατανομή της τροφοδοσίας βάσει του νερού που υπήρχε στις δεξαμενές και των ιδιαιτεροτήτων του δικτύου υδροδότησης.

Από πλευράς ΕΥΑΘ- διοίκησης και διευθυντικών στελεχών- υποστηρίχθηκε ότι όχι μόνο δεν υπήρξε  αναποτελεσματικότητα στην αποκατάσταση της βλάβης, αλλά ότι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε ταχύτατα από συνεργεία της εταιρείας. Η προηγούμενη βλάβη, σε άλλο τμήμα του αγωγού της Αραβησσού, το 2004, είχε αποκατασταθεί σε πέντε ημέρες, όταν όμως το δίκτυο δεν κάλυπτε το Ωραιόκαστρο, τα Πεύκα, την Πυλαία και την Ευκαρπία.