Skip to main content

Από το Άγιον Όρος στην... Ισπανία

Έργα πολλών σημαντικών δημιουργών κάνουν το γύρο του κόσμου για τις συνεργασίες του μουσείου με χώρες του εξωτερικού.

Μια σεζόν γεμάτη ενδιαφέρουσες εκθέσεις υπόσχεται το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης για τους επισκέπτες του αλλά και για το κοινό σε διάφορες πόλεις της χώρας και της Ευρώπης. Μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς στο μουσείο θα φιλοξενηθούν έργα σημαντικών εκπροσώπων του χώρου της φωτογραφίας.

Πιο συγκεκριμένα:

16 Σεπτεμβρίου - 18 Οκτωβρίου 2009
Fred Boissonnas. Οδοιπορικό στον Άθω 1928-1930

Οι φωτογραφίες του Fred Boissonnas αποτελούν μια μοναδική μαρτυρία της ζωής της αγιορειτικής κοινότητας στα χρόνια του μεσοπολέμου.

Διοργάνωση: Αγιορειτική Εστία, ΜΦΘ, ΟΠΕΠ, Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού
Χώρος: Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στη Σόφια, Βουλγαρία (51, Benkovsky Str., τηλ. 00359 298 36353)

18 Σεπτεμβρίου - 18 Οκτωβρίου 2009
Στιγμιότυπα. Δημήτρης Σούλας. Φωτογραφίες 1967-1974

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί το έργο του Δημήτρη Σούλα, ο οποίος εργάστηκε ως φωτορεπόρτερ στο Μόναχο το διάστημα 1967-1974. Η έκθεση ανήκει στον εκθεσιακό κύκλο «Έλληνες της Διασποράς» του ΜΦΘ.

Διοργάνωση: Δημοτικό Μουσείο Φωτογραφίας του Μονάχου, ΜΦΘ, Μουσείο Μπενάκη, με την υποστήριξη των Γερμανικών Ινστιτούτων Γκαίτε Ελλάδας
Χώρος: Μουσείο Μπενάκη -Κτήριο οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Αθήνα)

25 Σεπτεμβρίου - 18 Οκτωβρίου 2009
Ο Dali και τα βιβλία (Dalibros)


Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες και έντυπο υλικό για τη σχέση του γνωστού Ισπανού ζωγράφου Salvador Dali με τα βιβλία: ως συγγραφέα, ως αναγνώστη και ως εικονογράφου. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των 44ων Δημητρίων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Διοργάνωση: Ινστιτούτο Θερβάντες, Ίδρυμα Νταλί, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, Ίδρυμα Miro, Ελληνοϊσπανικό Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης "F.G.Lorca", ΜΦΘ
Χώρος: Casa Bianca (Βασ. Όλγας και Σοφούλη γωνία)

3 Οκτωβρίου - 13 Νοεμβρίου 2009
Φίλιππος Τσιάρας - Αναδρομική έκθεση φωτογραφίας

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται αναδρομική φωτογραφική έκθεση του Philip Tsiaras. Στην έκθεση παρουσιάζονται περισσότερα από 100 επιλεγμένα έργα από σημαντικές σειρές του δημιουργού από το 1977 έως σήμερα, καλύπτοντας όλο το φάσμα του καλλιτεχνικού του έργου. Η έκθεση ανήκει στον εκθεσιακό κύκλο «Έλληνες της Διασποράς» του ΜΦΘ και συνδιοργανώνεται από τον ΟΠΕΠ. Εντάσσεται στο πρόγραμμα των 44ων Δημητρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Διοργάνωση: ΜΦΘ, ΟΠΕΠ
Χώρος: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, 1ος όροφος, Λιμάνι)
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 11.00-19.00, Σάββατο-Κυριακή: 11.00-21.00, Δευτέρα κλειστά

15 - 30 Οκτωβρίου 2009
Ρεύματα κλασικής δημιουργίας

Στην έκθεση παρουσιάζονται 190 έργα 11 σημαντικών Ελλήνων φωτογράφων: Ανδρέας Εμπειρίκος, Κωνσταντίνος Ζημέρης, Σωκράτης Ιορδανίδης, Δημήτρης Λέτσιος, Σπύρος Μελετζής, Nelly’s, Θεόδωρος Νικολέρης, Βούλα Παπαϊωάννου, Γιάννης Στυλιανού, Δημήτρης Χαρισιάδης, Μαρία Χρουσάκη
 
Συνδιοργάνωση: ΜΦΘ, Photopolis, Δήμος Ηρακλείου
Χώρος: Βασιλική Αγίου Μάρκου, Ηράκλειο

Δημήτρης Τσάκωνας

Business Story
Off