Skip to main content

Στη ΔΕΘ τον Δεκέμβριο οι εκλογές για νέα διοίκηση του ΕΕΘ

Ήδη συγκροτήθηκε η Εκλογική Επιτροπή, όπως ορίζει ο νέος νόμος, ενώ προωθήθηκαν και οι ενέργειες δημοσιότητας για τη διαδικασία

Το Σάββατο 2, την Κυριακή 3 και την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΘ, οι εκλογές θα διενεργηθούν σε χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Ήδη συγκροτήθηκε η Εκλογική Επιτροπή, όπως ορίζει ο νέος νόμος, ενώ προωθήθηκαν και οι ενέργειες δημοσιότητας για τη διαδικασία (δημοσιεύσεις σε εφημερίδες).

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, στις εκλογές θα πρέπει να συμμετέχουν τα δυνατόν περισσότερα μέλη του Επιμελητηρίου, προκειμένου να είναι ακόμη πιο ισχυρή και αντιπροσωπευτική η νέα διοίκηση.

«Παράλληλα θα ήθελα να κάνω έκκληση σε όλους τους υποψηφίους να συγκροτηθεί φέτος ενιαίο ψηφοδέλτιο. Όλοι όσοι θέλουμε να διεκδικήσουμε την εκλογή μας έχουμε πιστεύω ένα κοινό στοιχείο: θέλουμε να προσφέρουμε. Και το κοινό αυτό στοιχείο είναι πολύ πιο ισχυρό από οποιοδήποτε άλλο μας χωρίζει. Γιατί τα θέματα του Επιμελητηρίου και τα προβλήματα των επαγγελματιών δεν έχουν κομματικά χρώματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορπίδης.

Στις εκλογές δικαίωμα ψήφου έχουν 14.925 επαγγελματίες και 29.586 προερχόμενοι από τον χώρο της παροχής υπηρεσιών, που είναι εγγεγραμμένα μέλη του ΕΕΘ. Στις εκλογές του Δεκεμβρίου θα εκλέξουν 51 μέλη του ΔΣ.

Η συνεδρίαση άρχισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής, στη μνήμη του Αλέξ. Αναστασιάδη, μέλους του ΔΣ του ΕΕΘ, που απεβίωσε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το Σώμα διαβίβασε τα θερμά συλλυπητήρια στον γραμματέα του Χρήστο Νικολόπουλο, για το θάνατο του πατέρα του.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΘ, στη διάρκεια της συνεδρίασης ενημέρωσε τους συμβούλους για τη συνάντηση των φορέων της πόλης με τον πρωθυπουργό, στην οποία συμμετείχε αλλά και για τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε η διοίκηση τον τελευταίο μήνα. «Η συνάντηση ήταν απογοητευτική. Του ζήτησα να προχωρήσει στην θέσπιση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, που είχε εξαγγείλει στην ομιλία του πέρυσι. Απάντησε ότι θα το θέσει στην Τρόικα, κάτι που το θεωρώ απαράδεκτο», τόνισε ο κ. Ζορπίδης.
Επίσης, έγινε ενημέρωσε για τη συμμετοχή του ΕΕΘ στη φετινή ΔΕΘ, που θα είναι εξαιρετικά αναβαθμισμένη, καθώς υπάρχουν πολλές συμμετοχές μελών (έχουν εξαντληθεί τα σταντς στα Περίπτερα 8 και 9), ενώ θα διοργανωθούν σημαντικές εκδηλώσεις.