Skip to main content

Από την Θεσσαλονίκη η συνεργασία Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών

Η Ελληνοκινεζική Ένωση Προώθησης Επενδύσεων και Συνεργασιών (ΕΚΕΠΕΣ) ιδρύθηκε με πρωτοβουλία Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών.

Στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια τελετή των δραστηριοτήτων της Ελληνοκινεζικής Ένωσης Προώθησης Επενδύσεων και Συνεργασιών (ΕΚΕΠΕΣ), που σκοπό έχει να λειτουργήσει ως δίαυλος επικοινωνίας Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών και τη διαμόρφωση ευνοϊκότερων συνθηκών μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών.

Η Ελληνοκινεζική Ένωση Προώθησης Επενδύσεων και Συνεργασιών (ΕΚΕΠΕΣ) ιδρύθηκε με πρωτοβουλία Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών αλλά και προσωπικοτήτων που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, όπως και στον χρηματοπιστωτικό κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο. Την υποστήριξή τους στην Ελληνοκινεζική Ένωση έχουν ήδη εκδηλώσει πολιτικοί αλλά και επιχειρηματίες από τους τομείς του τουρισμού, της βιομηχανίας, του αγροτοδιατροφικού κλάδου, της ενέργειας, των μεταφορών και του εμπορίου.

Η πρωτοβουλία για την ίδρυση της Ελληνοκινεζικής Ένωσης Προώθησης Επενδύσεων και Συνεργασιών (ΕΚΕΠΕΣ) ξεκίνησε μετά την υπογραφή της μεταβίβασης του 67% της ΟΛΠ Α.Ε. στην Cosco και συνεχίστηκε με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Πεκίνο. Η ίδρυση της Ένωσης οριστικοποιήθηκε ως αποτέλεσμα των εν συνεχεία διαδοχικών επισκέψεων Ελλήνων εκπροσώπων στην Κίνα αλλά και Κινέζων στην Ελλάδα, με σκοπό την προώθηση επενδύσεων Κινεζικών εταιρειών στους τομείς του τουρισμού, των ακινήτων, του αγροδιατροφικού τομέα, της εκπαίδευσης, της ενέργειας, κ.άλ.

Η εναρκτήρια τελετή της ΕΚΕΠΕΣ προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 18.30, στο THE MET HOTEL.

Στην εναρκτήρια τελετή θα απευθύνουν χαιρετισμό η υφ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μαρία Κόλια – Τσαρουχά, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κ. Κυριάκος Λουφάκης.

Τους στόχους της Ένωσης θα παρουσιάσουν ο πρόεδρος της ΕΚΕΠΕΣ κ. Δημήτρης Σαμαράς, ο συμπρόεδρος κ. Xiaosong He και η αντιπρόεδρος κ. Betty Xu.