Skip to main content

Διέρρηξε φαρμακείο και κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς

Ο κατηγορούμενος κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό από πολίτες και βασανισμό κατά τη διάρκεια της σύλληψης από αστυνομικούς και υπέβαλλε έγκληση την ίδια ώρα

Με ένα κατακόκκινο μάτι και εμφανείς εκδορές στο πρόσωπο προσήχθη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ένας 27χρονος που φέρεται ότι συνελήφθη, επ' αυτοφώρω, για απόπειρα διάρρηξης σε φαρμακείο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Εμμανουέλα Κετσιατζή η οποία άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη.

Παράλληλα ο κατηγορούμενος κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του από πολίτες και το βασανισμό του κατά τη διάρκεια της σύλληψης του από αστυνομικούς και υπέβαλλε έγκληση την ίδια ώρα. Υποστηρίζει ότι τον χτύπησαν έξι αστυνομικοί του τμήματος Αμπελοκήπων και τουλάχιστον ένας διερχόμενος μοτοσικλετιστής που συνέβαλε στην ακινητοποίηση του έξω από το φαρμακείο.

Εντός Δικαστικού Μεγάρου ο 27χρονος είχε τη συμπαράσταση μελών της πολυμελούς οικογένειας του.

Η κυρία Κετσιατζή, με βάση την μήνυση παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας να καθορίσει ο ίδιος ο καταγγέλλων ποιοι αστυνομικοί τον χτύπησαν και να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση. Αν αποδειχθεί ότι ευσταθεί η καταγγελία η εισαγγελέας ζήτησε να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματιστεί δικογραφία για πρόκληση σωματικής βλάβης, παράβαση καθήκοντος και ψευδή καταμήνυση.

Tι απαντά η ΓΑΔΘ

Σύμφωνα με προφορική ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σήμερα τα ξημερώματα, ο 27χρονος διέρρηξε φαρμακείο στην περιοχή Αμπελοκήπων. Όταν έγινε αντιληπτός επιτέθηκε με κατσαβίδι εναντίον αστυνομικών προκαλώντας ελαφρές σωματικές βλάβες. Στη συνέχεια, κατά την κράτηση του στο Τμήμα Ασφαλείας προσπάθησε να αποδράσει αλλά ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς εντός του κτηρίου.