Skip to main content

Πότε ξεκινά η βραδινή τροφοδοσία της αγοράς στον δήμο Θεσσαλονίκης

Αναλυτικά το νέο ωράριο - Προγραμματίζεται μία τελευταία σύσκεψη με Πατουλίδου, Μπουτάρη, Παππά και εμπόρους για τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου ωραρίου των φορτοεκφορτώσεων στο δήμο Θεσσαλονίκης, αφού πλέον άναψαν το πράσινο φως τόσο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και η Αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.

Μετά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί μια τελευταία σύσκεψη με την αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου, τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάση Παππά με επιχειρηματίες και εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, όπου θα εξεταστούν όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Εκτιμάται ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου και αφού έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι εμπλεκόμενοι, θα αρχίσει να εφαρμόζεται το νέο ωράριο, σύμφωνα με το οποίο πλέον η τροφοδοσία της αγοράς θα πραγματοποιείται τις βραδινές ώρες, ώστε να να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης.

Πονοκέφαλο για τη δημοτική αρχή αποτελεί ο έλεγχος εφαρμογής του νέου ωραρίου, για τον οποίο θα επιφορτιστούν και πάλι οι δημοτικοί αστυνομικοί.

Αναλυτικά το νέο ωράριο σε όλες τις οδούς του δήμου Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με το ωράριο σε όλες τις οδούς του δήμου Θεσσαλονίκης και για φορτηγά μέχρι 8 τόνους θα επιτρέπεται η στάση παρά το κράσπεδο για φορτοεκφόρτωση από Δευτέρα ως Παρασκευή το βράδυ και συγκεκριμένα τις ώρες 20.30' ως 8.30', ενώ το Σαββατοκύριακο θα επιτρέπεται από τις 17.00' του Σαββάτου ως τις 8.30' της Δευτέρας.

Στις λεωφορειολωρίδες απαγορεύεται η φορτοεκφόρτωση κατά τις ώρες λειτουργίας καθεμιάς.

Συγκεκριμένα Δευτέρα ως Παρασκευή απαγορεύεται στη λεωφορειολωρίδα της Μητροπόλεως από τις 10 το πρωί ως τις 10 τη νύχτα,

στην Τσιμισκή (από Αγγελάκη ως Κομνηνών) από τις 6.30' το πρωί ως τις 20.30',

στη Β. Όλγας και στη Β. Γεωργίου από τις 6.30' το πρωί ως τις 20.30',

στη Γ. Παπανδρέου (από Κορομηλά μέχρι διασταύρωση με Θ. Σοφούλη) από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 21.00',

στην Αγγελάκη (ΧΑΝΘ – πλατεία Σιντριβανίου) από τις 6.30' το πρωί ως τις 20.30',

στην Παπαναστασίου από τον κόμβο με την οδό Βαλαγιάννη και στη συνέχεις στη Λεωφόρο Στρατού μέχρι την Κυβερνίδου από τις 6.30'το πρωί ως τις 20.30',

στη Λ. Στρατού (από Ν. Ζέρβα ως τη Μπιζανίου), στην Παπαναστασίου από τον κόμβο Κωνσταντινουπόλεως – Λ. Στρατού μέχρι τη Βαλαγιάννη τις ίδιες ώρες.

Στα οχήματα ωφέλιμου φορτίου ως 1,5 τόνους ανεξαρτήτως ωραρίου επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση μόνο στις ειδικά διαμορφωμένες θέσεις φορτοεκφόρτωσης. Εκεί επιτρέπεται η φοροεκφόρτωση όλες τις ώρες.

Το ωράριο φορτοεκφορτώσεων στους πεζόδρομους της πόλης

Οι αλλαγές στο ωράριο φορτοεκφορτώσεων που ισχύει στους πεζόδρομους της πόλης διαμορφώνονται ως εξής:

Στην περιοχή των Λαδάδικων μεταξύ της Τσιμισκή, της Πολυτεχνείου, της Σαλαμίνος, της Κουντουριώτη και της Ίωνος Δραγούμη η φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων για την τροφοδοσία των καταστημάτων επιτρεπόταν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι. Πλέον θα επιτρέπεται από τις 6.30 έως τις 8.30 το πρωί για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου έως 8 τόνους.

Στο μνημειακό άξονα της Αριστοτέλους, στο τμήμα από την Εγνατία μέχρι και τη Μητροπόλεως, η τροφοδοσία της αγοράς θα γίνεται από τις 6.30 έως τις 8.30 το πρωί για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου έως 4 τόνους.

Στις αγορές του ιστορικού εμπορικού κέντρου στη Βατικιώτη και στη Βλάλη η τροφοδοσία θα γίνεται από τις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 8.30 το πρωί για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου έως 8 τόνους, καθώς στις αγορές αυτές λειτουργούν λαχαναγορά και ιχθυαγορά. Στο Μπεζεστένι οι φορτοεκφορτώσεις θα επιτρέπονται από τις 6.30 μέχρι τις 8.30 το πρωί.

Στον πεζόδρομο της Κλεισούρας το ωράριο φορτοεκφόρτωσης ήταν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι. Στο εξής τροποποιείται από τις 6.30 μέχρι τις 8.30 το πρωί για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου έως 8 τόνους.

Στον πεζόδρομο της Γ. Θεοχάρη η τροφοδοσία της αγοράς επιτρεπόταν από τις 8 μέχρι τις 10 το πρωί. Πλέον θα επιτρέπεται από τις 6.30 μέχρι τις 8.30 το πρωί για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου έως 4 τόνους.

Στην πλατεία Χρηματιστηρίου (Αγίου Μηνά από την Κατούνη μέχρι την Ίωνος Δραγούμη, Εδέσσης, Ολυμπίου Διαμαντή από τη Βίκτωρος Ουγκώ μέχρι την Κατούνη, Ηρώδου του Αττικού, Ερνέστου Εμπράρ, Βηλαρά από την Καθολικών μέχρι τη Συγγρού, Συγγρού από την Εγνατία μέχρι τη Βαλαωρίτου, Πάικου από τη Συγγρού μέχρι την Ίωνος Δραγούμη, Ι. Καποδιστρίου από τη Βαλαωρίτου μέχρι την Παπαδοπούλου και Παπαδοπούλου από την Ι. Καποδιστρίου μέχρι την Ίωνος Δραγούμη) οι φορτοεκφορτώσεις επιτρέπονταν από τις 6 έως τις 9 το πρωί και από τις 3.30 το μεσημέρι μέχρι τις 5.30 το απόγευμα. Με τη νέα απόφαση θα επιτρέπονται από τις 6.30 μέχρι τις 8.30 το πρωί για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου έως 4 τόνους.

Στον πεζόδρομο της Ζεφύρων το ωράριο φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων είχε καθοριστεί από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι. Πλέον η τροφοδοσία θα γίνεται από τις 6.30 έως τις 8.30 το πρωί για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου έως οκτώ τόνους.

Στις Χαριτωνύμου, Σέκερη, Φωτήλα, Πετρόμπεη και Πανουργιά και στο τμήμα της Ταντάλου από την Καζαντζάκη μέχρι και την οδό Παλαιού Σταθμού το ωράριο που ίσχυε ήταν από τις 8 έως τις 11 το πρωί. Με την καινούργια απόφαση οι φορτοεκφορτώσεις θα επιτρέπονται από τις 6.30 έως τις 8.30 το πρωί για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου έως 8 τόνους.

Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας οι φορτοεκφορτώσεις επιτρέπονταν από τις 8.30 έως τις 10.30 το πρωί και από τις 3 μετά το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα εκτός του Σαββάτου, οπότε η τροφοδοσία επιτρεπόταν μόνον τις πρωινές ώρες. Το καινούργιο ωράριο είναι από τις 6.30 έως τις 8.30 το πρωί για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου έως 4 τόνους.

Στους πεζόδρομους της Αγίας Θεοδώρας και της Γεωργίου Σταύρου καθορίζεται ωράριο φορτοεκφόρτωσης από τις 6.30 έως τις 8.30 το πρωί για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου έως 4 τόνους.

Στους πεζόδρομους της Ικτίνου και της Ζεύξιδος λόγω της λειτουργίας σχολικού συγκροτήματος οι φορτοεκφορτώσεις θα επιτρέπονται από τις 6 έως τις 7.30 το πρωί για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου έως 4 τόνους.

Για τους πεζόδρομους Τσιρογιάννη και Νικηφόρου Φωκά (από την Παύλου Μελά μέχρι τη λεωφόρο Νίκης) θα ισχύσει ωράριο φορτοεκφόρτωσης από τις 6.30 έως τις 8.30 το πρωί για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου έως 4 τόνους.