Skip to main content

Τοξικολογική έκθεση: Από τα φάρμακα πέθανε η 36χρονη στο Ιπποκράτειο

Στην 36χρονη μεσίτρια χορηγήθηκαν δύο φαρμακευτικές ουσίες, οι οποίες και κατά 99% προκάλεσαν τον θάνατό της, σύμφωνα με την τοξικολογική έκθεση.

Από τα φάρμακα, που χορήγησε ο αγγειοχειρούργος στην 36χρονη μεσίτρια, οφείλεται κατά 99% ο θάνατός της, σύμφωνα με την τοξικολογική έκθεση.

Χθες παραδόθηκε στα χέρια της ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεση της δολοφονίας της 36χρονης μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, η τοξικολογική έκθεση.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση, η οποία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, έχει ήδη συλληφθεί και προφυλακιστεί ο 38χρονος αγγειοχειρούργος, με τον οποίο το θύμα είχε ραντεβού για μια επέμβαση φλεβίτη στο νοσοκομείο. Από την ημέρα εκείνη όμως τα ίχνη της είχαν χαθεί και η 36χρονη εντοπίστηκε νεκρή σε προχωρημένη σήψη σε απόκρημνη περιοχή, στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Από την εργαστηριακή εξέταση προέκυψε ότι στην παθούσα χορηγήθηκαν δύο φαρμακευτικές ουσίες. Η πρώτη είναι η προποφόλη, η οποία χορηγείται ως αναισθητικό και δεύτερη η fentanyl, η οποία είναι αναλγητικό ισχυρό, σκληρό οπιούχο ναρκωτικό φάρμακο.  

Ο τρόπος θανάτου δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, όπως επίσης και ο σκοπός για τον οποίο χορηγήθηκαν αυτά τα φάρμακα.

Συγκεκριμένα, δεν έχει διασαφηνιστεί μέχρι και στιγμής και αυτό θα προκύψει κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης, για ποιο λόγο δόθηκαν αυτά τα φάρμακα. Δηλαδή, δεν ξεκαθαρίστηκε, ουσιαστικά, εάν δόθηκαν στο πλαίσιο της επέμβασης που επρόκειτο να γίνει στην παθούσα ή εάν δόθηκαν για άλλους σκοπούς.  

Ειδικοί επιστήμονες ανέφεραν στη Voria.gr ότι η προποφόλη που χορηγείται στα χειρουργεία μπορεί να προκαλέσει άπνοια και να σταματήσει για λίγο η αναπνοή.

Αυτό θεωρείται σύνηθες και αντιμετωπίζεται με παροχή οξυγόνου, αλλά γι΄ αυτή τη διαδικασία είναι υπεύθυνος ο αναισθησιολόγος. Επίσης, αυτά τα φάρμακα δεν μπορεί να τα προμηθευτεί ο οποιοσδήποτε γιατρός παρά μόνο ο αναισθησιολόγος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έκθεση, η οποία θα κατατείνει και αυτή στο συμπέρασμα, πως για τον θάνατο της 36χρονης οφείλεται η χορήγηση των φαρμάκων.  

Με βάση τα νέα στοιχεία και με βάση την τοξικολογική έκθεση αναμένεται να κληθεί για συμπληρωματική απολογία ο γιατρός, ο οποίος έχει υποβάλλει αίτημα για να καταθέσει εκ νέου στην ανακρίτρια.