Skip to main content

Από νωρίς τα προεκλογικά όργανα στον δήμο Κορδελιού–Ευόσμου

Υποψήφιος δήμαρχος αυτή τη φορά ο πρώην αντιδήμαρχος, Ιωάννης Καμαρινός, ο οποίος άνοιξε πολιτικό γραφείο σε προεκλογικό τόνο.

Μπορεί να μένουν ακόμη δυο χρόνια για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όμως από νωρίς προετοιμάζεται το έδαφος από υποψήφιους δημάρχους στη Θεσσαλονίκη.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του πρώην αντιδημάρχου του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, Ιωάννη Καμαρινού, ο οποίος όχι μόνο ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει το δήμο, αλλά έχει ανοίξει και πολιτικό γραφείο, με προεκλογικά χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμαρινός μάλιστα κοσμεί την είσοδο του προεκλογικού του γραφείου επί της οδού Καραολή Δημητρίου 75, με το σύνθημα της καμπάνιας του: «Ξεκινάμε από την αρχή». Την πρόθεσή του να διεκδικήσει ως υποψήφιος δήμαρχος για πρώτη φορά το συγκεκριμένο δήμο ο κ. Καμαρινός την είχε προαναγγείλει δημοσίως από τον προηγούμενο Μάρτιο, όμως με το άνοιγμα πολιτικού γραφείου αρχίζει ουσιαστικά και την προεκλογική του εκστρατεία.

Είναι απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ και διατέλεσε αντιδήμαρχος με τρεις διαφορετικούς δημάρχους της περιοχής: Αλεξανδρίδης, Χατζηβρέττας, Σούλας.



Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρου Σούλα και ορίστηκε μάλιστα αντιδήμαρχος Παιδείας, όμως τον προηγούμενο Οκτώβριο παραιτήθηκε, εκφράζοντας μάλιστα δημοσίως και με επιστολή του προς το δήμαρχο τις διαφωνίες του με τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Καμαρινός πάντως είναι επί χρόνια από τους πρώτους σε ψήφους στην περιοχή του δήμου, ενώ φέρεται να στηρίζεται από στελέχη της πρώην διοίκησης Χατζηβρέττα, αλλά και της παράταξης της αντιπολίτευσης του κ. Κώστα Σωτηράκη.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας πυροδοτεί πολύ νωρίς τις εξελίξεις για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αν και από στελέχη των άλλων παρατάξεων τηρείται σιγή και δεν έχουν προκύψει προς το παρόν αντιδράσεις. Όπως επίσης βέβαιο είναι ότι ο νυν δήμαρχος, Πέτρος Σούλας, θα είναι εκ νέου υποψήφιος...