Skip to main content

Από «χρυσάφι» τα παλιά ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας

Προς μακροχρόνια μίσθωση οδεύουν κτήρια επί της οδού Βουλής, κοντά στην πλατεία Συντάγματος που έχουν αφεθεί στην τύχη τους για δεκαετίες

Δεν θα μείνει ούτε... κεραμίδι αναξιοποίητο στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης και των αναγκών που δημιουργεί. Καθημερινά, έρχονται να προστεθούν και νέες πληροφορίες από το συγκεκριμένο μέτωπο, εξίσου εντυπωσιακές, κάθε φορά.

Οπως πληροφορούμαστε, σειρά κτηρίων επί της οδού Βουλής και συγκεκριμένα τα διατηρητέα στον αριθμό 6 και η λεγόμενη «Στοά των Εμπόρων» στον αριθμό 6 - 8, που έχουν αφεθεί στην τύχη τους για δεκαετίες, οδεύουν προς μακροχρόνια μίσθωση. Ολα τα παραπάνω ακίνητα βρίσκονται «δίπλα» από την πλατεία Συντάγματος. Για την ακρίβεια, περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 24 ακινήτων τα οποία ανήκουν σε ασφαλιστικά ταμεία που θέλει να «αξιοποιήσει» – μισθώσει σε τρίτους το υπουργείο Εργασίας.

Συνήθως, αυτά τα ακίνητα καταλήγουν στο να γίνουν ξενοδοχεία. Στο πλαίσιο αυτό, ένα ακόμα νέο ξενοδοχείο, άνοιξε τις πύλες του και υποδέχεται τους φιλοξενούμενους στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για το Kubic Athens Hotel. Βρίσκεται στην Αγίου Κωνσταντίνου, δίπλα στο Εθνικό Θέατρο, «κάτω» από την πλατεία Ομόνοιας. Στεγάζεται σε ένα παλιό βιομηχανικό κτήριο που διαθέτει πρόσοψη από χάλυβα και γυαλί.

Προκειμένου να αντιληφθείτε την αναμόρφωση της συγκεκριμένης υποβαθμισμένης περιοχής, να σας πούμε ότι μέχρι το 2008 στους ορόφους του κτηρίου λειτουργούσαν γραφεία, ενώ από τότε και μέχρι σήμερα παρέμεινε κενό. Και τώρα, έγινε ξενοδοχείο...