Skip to main content

Από αύριο το Αναπτυξιακό Συνέδριο Κ. Μακεδονίας-Επί ποδός τα συνδικάτα

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και η υφυπουργός Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά

Ξεκινά αύριο και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη το Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σκοπός των Περιφερειακών Συνεδρίων, που πραγματοποιούνται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, είναι η δημιουργία ενός αποκεντρωμένου διαλόγου με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και η υφυπουργός Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά. Στη συνέχεια θα μιλήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης.

Στις 28 Μαρτίου στις 18:00, θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης & Προέδρου ΠΕΔ, Λάζαρου Κυρίζογλου, θα ακολουθήσει ομιλία του Περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα και θα ολοκληρωθεί με την κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Εν τω μεταξύ, σειρά από κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του «Αναπτυξιακού Συνεδρίου» για την Κεντρική Μακεδονία που διοργανώνει η κυβέρνηση, στη Θεσσαλονίκη, προγραμματίζουν συνδικάτα, συνταξιούχοι, φοιτητές και αυτοαπασχολούμενοι.

Τα συνδικάτα θα κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους την Τετάρτη 28 Μαρτίου, ημέρα την οποία θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού, καθώς καλούν σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημοκρατίας, στην περιοχή του Βαρδάρη και μετέπειτα διαμαρτυρία στον χώρο του συνεδρίου.