Skip to main content

Από αρχές του 2011 μαζί Olympic-Aegean

Στο τέλος του 2010 με αρχές του 2011 αναμένεται να ενωθούν εις σάρκαν μια οι εταιρίες Aegean Airlines και Olympic Air δημιουργώντας ένα νέο αεροπορικό κολοσσό στην ελληνική αγορά.
Στο τέλος του 2010 με αρχές του 2011 αναμένεται να ενωθούν εις σάρκαν μια οι εταιρίες Aegean Airlines και Olympic Air δημιουργώντας ένα νέο αεροπορικό κολοσσό στην ελληνική αγορά με σημαντικές συνέργιες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που απέστειλαν χθες προς τις χρηματιστηριακές αρχές η Aegean και ο όμιλος MIG, η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμάται ότι θα έχει χορηγηθεί μέχρι την 30/9/2010, ημερομηνία μετά την οποία βάσει του νομοθετικού πλαισίου αποκρατικοποίησης είναι δυνατή η πραγματοποίηση της συμφωνίας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η υλοποίηση των επιμέρους διαδικαστικών ενεργειών δηλαδή η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η μεταβίβαση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των Olympic Air, Olympic Handling και Olympic Engineering, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Aegean και η συγχώνευση των δραστηριοτήτων του πτητικού έργου, ενέργειες οι οποίες εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών έως έξι μηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το 100% του μετοχικού κεφαλαίου των Olympic Air, Olympic Handling και Olympic Engineering, μετά την ολοκλήρωση προγραμματισμένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 97,5 εκατ. ευρώ από την MIG, αποτιμήθηκε σε 210 εκατ. ευρώ, ήτοι το σύνολο της μέχρι στιγμής επένδυσης της MIG.

Ποσό 48,5 εκατ. ευρώ από το αντάλλαγμα της συναλλαγής θα καταβληθεί από την Aegean στην MIG σε μετρητά, ενώ με το υπόλοιπο ποσό η MIG θα καλύψει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Aegean με μετρητά, με τιμή διάθεσης 6,2 ευρώ ανά μετοχή.

Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης η συμμετοχή της MIG στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης εταιρείας θα ανέλθει σε 26,6% οπότε το ποσοστό των παλαιών μετόχων της Aegean θα περιορισθεί αναλογικά στο 73,4%.