Skip to main content

Από 10 έως 13 Φεβρουαρίου η φετινή έκθεση HO.RE.CA.

550 εκθέτες, πάνω από 120.000 επισκέπτες από 55.000 επιχειρήσεις, 6 special events και εκτίμηση για τουλάχιστον 280.000 επαγγελματικά ραντεβού

Από τις 10 έως τις 13 Φεβρουαρίου, με 550 εκθέτες να φιλοξενούνται σε 55.000 τ.μ., θα πραγματοποιηθεί η HO.RE.CA. 2017.

Ο πρόεδρος της FORUM ΑΕ, διοργανώτριας εταιρείας της HO.R.E.CA., κ. Νίκος Χουδαλάκης, μιλώντας σήμερα κατά την παρουσίαση σε συνέντευξη Τύπου, επισήμανε ότι πλέον η HO.RE.C.A είναι μία έκθεση-θεσμός, καθώς φέτος διοργανώνεται για δωδέκατη συνεχή χρονιά με εξαιρετική επιτυχία. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι στη φετινή έκθεση φιλοξενούνται 550 εκθέτες σε 55.000 τ.μ., ενώ οι επισκέπτες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 120.000 επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα και τουλάχιστον 1.200 F&B Managers, εστιάτορες και χονδρέμπορους.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, εκτός από τα καθιερωμένα στατιστικά στοιχεία μιας έκθεσης, ο κ. Χουδαλάκης υπογράμμισε τη σημασία της έκθεσης για τον ευρύτερο τουριστικό τομέα, αφού εκτός από εμπορικό γεγονός, αποτελεί και ευρύτερο κοινωνικό φόρουμ για τα Ξενοδοχεία και πεδίο ανταλλαγής απόψεων και γόνιμου διαλόγου για το μέλλον του Τουρισμού. «Η HORECA κατόρθωσε να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στη ριζική ανανέωση και την περαιτέρω ανάπτυξη του ξενοδοχειακού δυναμικού, τη βελτίωση των τουριστικών υποδομών και την αναβάθμιση του παραγόμενου τοπικού και εθνικού τουριστικού προϊόντος», είπε χαρακτηριστικά.

Στο 64% το κλείσιμο εμπορικών συμφωνιών

Στην αναλυτική παρουσίαση της έκθεσης, ο αντιπρόεδρος της FORUM, κ. Θανάσης Γιαλούρης, επισήμανε με τη σειρά του ότι η HO.RE.CA. αποτελεί μια σημαντική διοργάνωση του ευρύτερου τουριστικού και επισιτιστικού τομέα και τεκμηρίωσε τα λεγόμενά του, επικαλούμενος ευρήματα σχετικής έρευνας της IPSOS-OPINION. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας σχετικά με το βαθμό ικανοποίησης των εκθετών, ποσοστό 96% δηλώνει από σχετικά ως εξαιρετικά ικανοποιημένο, ενώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης το κλείσιμο των εμπορικών συμφωνιών φτάνει το 64%, ποσοστό που αυξάνεται σε 96% σε χρονικό διάστημα έξι μηνών μετά την έκθεση (στοιχεία για το 2016), αναδεικνύοντάς την σε μία από τις κορυφαίες, σε εμπορική αποτελεσματικότητα, εκθέσεις, παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο της HORECA, επίσης, διοργανώνονται έξι θεματικές ενότητες με special events (HOTEL BUILD & DESIGN, FUTURE HOTEL ON THE WEB, GASTRONOMY FORUM, COFFEE EVENTS, BEER & SPIRITS SHOW, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΕ) καθώς και η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Τσακίρης, υπογράμμισε στην παρέμβασή του ότι: «Η φετινή διοργάνωση της μεγάλης και καινοτόμου έκθεσης εξοπλισμού HORECA, παραμένει ένας εξαιρετικός παράγοντας διαμόρφωσης των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών και μέσω της παρουσίασης νέων προϊόντων και υπηρεσιών επιτυγχάνεται η αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών της χώρας μας, στηρίζοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητά της. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος στηρίζει διαχρονικά την έκθεση HORECA και παραμένει αρωγός και συνοδοιπόρος στη μεγάλη προσπάθεια της διοργανώτριας εταιρείας FORUM ΑΕ για την παροχή υψηλών εκθεσιακών υπηρεσιών».