Skip to main content

Απλοποίηση του επενδυτικού περιβάλλοντος προανήγγειλε ο Μάρδας

«Η χώρα μας βρίσκεται γεωγραφικά σε ένα σημείο το οποίο μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τους επενδυτές» τονίζει ο Δ. Μάρδας.

«Έχουμε μέτρα προώθησης των εξαγωγών ακολουθώντας, εκτός των άλλων, βέλτιστες πρακτικές άλλων χωρών, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό» αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», «βασικό στοιχείο για την επίτευξη του στόχου αυτού, είναι η απλοποίηση και η σταθερότητα του επενδυτικού και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η απλοποίηση του φορολογικούσυστήματος και η βελτίωση του χρόνου έγκρισης μιας ξένης επένδυσης».

Αναφερόμενος στο εμπορικό ισοζύγιο υποστηρίζει ότι μπορεί να βελτιωθεί με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, όπως είναι ο τουρισμός ο πρωτογενής τομέας και η ναυτιλία.

«Η χώρα μας βρίσκεται γεωγραφικά σε ένα σημείο το οποίο μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τους επενδυτές», προσθέτει ο κ. Μάρδας, και αναφέρει ως παράδειγμα την επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Παράλληλα, υποστηρίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών, «υπάρχουν κλάδοι όπως η έρευνα, η τεχνολογία, η καινοτομία και οι εμπορεύσιμες υπηρεσίες, οι οποίοι μπορούν εξίσου ικανά να προσελκύσουν μεγάλες επενδυτικές πρωτοβουλίες».