Skip to main content

Απλήρωτοι και απολυμένοι οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση έπαψε η λειτουργία τους στις 28 Φεβρουαρίου - Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας προχωρούν αύριο το πρωί

Την έντονη διαμαρτυρία και την απογοήτευσή τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, καθώς έπειτα από πολιτική απόφαση του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της αρμόδιας Αναπληρώτριας Υπουργού, Θεανώς Φωτίου, έπαψε η λειτουργία τους στις 28/02/2017.

Επρόκειτο για κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά συσσίτια, κοινωνικά φαρμακεία, τράπεζες χρόνου, γραφεία διαμεσολάβησης, κοινωνικοί λαχανόκηποι, κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων και υπνωτήρια αστέγων.

Οι δομές αυτές εξυπηρετούσαν πανελλαδικά πάνω από 100.000 ωφελούμενους και κάλυπταν βασικές βιοτικές τους ανάγκες (σίτιση, στέγαση, φαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση), ενώ, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το κλείσιμο τους επιφέρει τεράστιο πλήγμα στις πιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες (άστεγοι, άποροι, ανασφάλιστοι, κλπ).

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι των δομών αυτών, αν και απολυμένοι από 28-2-2017 παραμένουν απλήρωτοι, γεγονός που, όπως λένε, τους έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση.

«Πάρα τις επανειλημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσουμε με την αρμόδια αναπληρώτρια Υπουργό κα Θεανώ Φωτίου και τον γ.γ. Πρόνοιας κ. Δημήτριο Καρέλλα για να μας απαντήσουν πότε θα αποπληρώσουν τα δεδουλευμένα μας, δεν μας δίδεται σαφής απάντηση παρά μόνο γενικότητες και πως πρέπει να κάνουμε υπομονή καθώς κάνουν ότι μπορούν», αναφέρουν, ενώ αύριο το πρωί θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

«Επειδή η υπομονή δεν πληρώνει τις ανάγκες μας, αλλά και των οικογενειών μας για σίτιση, στέγαση, φαρμακευτική περίθαλψή, όπως επίσης δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις μας προς το κράτος, προχωρούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 26/04/2017 και ώρα 10.30 στο Υπουργείο Εργασίας απαιτώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας, καθώς με πολιτική απόφαση δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις εργασίας μας και μας έσπρωξαν στον καιάδα της ανεργίας», τονίζουν χαρακτηριστικά.