Skip to main content

Απίστευτες εικόνες στη Μύκονο: Έφυγαν οι ξαπλώστρες, ήρθαν οι αγελάδες (vid)

Αγελάδες ελευθέρας βοσκής εμφανίστηκαν και αποφάσισαν να λιαστούν εκεί που άλλοτε λιάζονταν οι διάσημοι

Αγνώριστη έχει γίνει η Μύκονος, έπειτα από το μπαράζ κατεδαφίσεων αυθαίρετων κατασκευών σε παραλιακά μαγαζιά. Κάποιες παραλίες άδειασαν από ξαπλώστρες και γέμισαν αγελάδες ελευθέρας βοσκής.

Εκεί που άλλοτε ξάπλωναν οι διάσημοι σήμερα ξαπλώνουν με άνεση αγελάδες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, η εικόνα του νησιού έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές. Η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη στα σοκάκια του διάσημου νησιού, οι διαρρήξεις σε βίλες έχουν μειωθεί αισθητά, ενώ έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι για ηχορύπανση.

Μετά το μπαράζ κατεδαφίσεων παράνομων κατασκευών, κάποιες από τις παράλιες άδειασαν από ξαπλώστρες, αλλά δεν έμειναν άδειες. Αγελάδες ελευθέρας βοσκής εμφανίστηκαν και αποφάσισαν να λιαστούν εκεί που άλλοτε λιάζονταν οι διάσημοι.

Ο Πάνορμος που ήταν γεμάτος ξαπλώστρες τα προηγούμενα χρόνια σήμερα είναι άδειος, με δύο μόνον τουρίστες να έχουν απλώσει πετσέτες στην άμμο και λίγο πιο πέρα να ξαπλώνουν αμέριμνες οι αγελάδες.  Στο διάσημο beach bar στον Πάνορμο μπήκε λουκέτο. Η επιχείρηση γκρέμισε τις παράνομες κατασκευές που είχε κάνει καλύπτοντας μεγάλο τμήμα του αιγιαλού, και πλέον ζητεί πίσω την άδεια λειτουργίας της, αφού έχει συμμορφωθεί, όπως λέει, με όσα της ζήτησαν οι αρμόδιες αρχές. Η παραλία σήμερα είναι ελεύθερη για όλους, χωρίς εμπόδια, όπως λένε οι κάτοικοι.

Στο Καλό Λιβάδι

Ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, δηλώνει σύμφωνα με το ρεπορτάζ: «Εμένα με καλοπληρώνει η πολιτεία για να μην φοβάμαι και να μάχομαι και όχι για να κρύβομαι. Φέρτε μου πρωτόκολλα κατεδαφίσεων και θα γκρεμίσω ό,τι περιγράφεται σε αυτά. Τα αστεία με την Μύκονο τελειώσανε.» Στο Καλό Λιβάδι εξαφανίστηκε ένα beach bar που λειτουργούσε παράνομα, αλλά στην θέση του εμφανίστηκε άλλο. Οι αστυνομικές έκαναν έλεγχο και διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση είχε καταλάβει παράνομα έκταση 500 τετραγωνικών μέτρων στην παραλία και συνέλαβαν τον προσωρινά υπεύθυνο της επιχείρησης, ενώ ο ιδιοκτήτης διαφεύγει.

Σειρά έχει η Ίος

«Η Μαφία δημιουργείται όταν υπάρχει κενό κρατικής εξουσίας είτε με την έλλειψή της είτε με την διαφθορά. Ό,τι κάνουμε στην Μύκονο, τηρουμένων των αναλογιών, θα γίνει και σε άλλα νησιά, όπως για παράδειγμα στην Ίο», δηλώνει ο εισαγγελέας Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου. Ο κ. Τσορμπατζόγλου φέρεται να ετοιμάζεται για την Ίο μετά από επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλαν κάτοικοι του νησιού, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για πολεοδομικές αυθαιρεσίες στο νησί τους.