Skip to main content

Απίστευτη η Μάιντς, φρένο για Τσέλσι

Η Μάιντς επικράτησε με 2-1 της Μπάγερν και βρίσκεται στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα, έχοντας πετύχει το 6/6. Στην Αγγλία, ο Τέβες χάλασε το σερί της Τσέλσι που ηττήθηκε 1-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι.
Τίποτα δε φαίνεται να μπορεί να σταματήσει τη Μάιντς στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ πέρασε και από το Μόναχο, επικρατώντας με 2-1 της Μπάγερν και παρέμεινε στην κορυφή της Bundesliga, πετυχαίνοντας το έξι στα έξι. Με γκολ του Φάνη Γκέκα, η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης επικράτησε με 2-0 της Νυρεμβέργης, με τον Έλληνα επιθετικό να δίνει τη θέση του στο 84` στον Γιάννη Αμανατίδη που επέστρεψε από τον τραυματισμό του. Η αντίπαλος του Άρη, Μπάγερ Λεβερκούζεν, επικράτησε με 4-1 της Στουτγκάρδης εκτός έδρας, η Ντόρτμουντ κέρδισε με 3-1 τη Ζανκτ Πάουλι, ενώ ο Ραούλ πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Σάλκε, χαρίζοντας στην ομάδα του την ισοπαλία 2-2 με την Γκλάντμπαχ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:
Παρασκευή
Κολονία - Χόφενχαϊμ: 1-1 (17` Ποντόλσκι - 54` Μπα)

Σάββατο
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης - Νυρεμβέργη: 2-0 (17` Γκέκας, 88` Κρις)
Ζανκτ Πάουλι - Μπορούσια Ντόρτμουντ: 1-3 (25` Χένινγκς - 17`, 60` Γκρόμπκρεουτζ, 50` Καγκάουα)
Μπάγερν Μονάχου - Μάιντς: 1-2 (45` Σβένσον - 15` Αλακούι, 77` Σζαλάι)
Σάλκε - Γκλάντμπαχ: 2-2 (52` Χούντελααρ, 87` Ραούλ - 15`πέν. Ντάεμς, 43` Μπράντλεϊ)
Στουτγκάρδη - Μπάγερ Λεβερκούζεν: 1-4 (52` Κουζμάνοβιτς - 19` Χίπια, 21` Βιντάλ, 69` Μπάλιστς, 88` Σαμ)
19:30 Βέρντερ Βρέμης - Αμβούργο

Κυριακή
16:30 Βόλφσμπουργκ - Φράιμπουργκ
18:30 Καϊζερσλάουτερν - Ανόβερο


Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι 1-0

Η Τσέλσι είχε κάνει φοβερό ξεκίνημα στην Premier League με πέντε σερί νίκες, χωρίς ωστόσο να αντιμετωπίσει κάποιο ισχυρό αντίπαλο. Αυτός βρέθηκε και οι λονδρέζοι έχασαν τους πρώτους τους βαθμούς. Στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ", οι Πολίτες δεν αστειεύονται και το έδειξαν για τα καλά, κερδίζοντας με ένα παλικαρίσιο γκολ του Κάρλος Τέβεζ, 1-0 την ομάδα του Κάρλος Αντσελότι.

Κατά τους πανηγυρισμούς ο Τέβεζ σήκωσε την μπλούζα του και άφησε να φανεί το φανελάκι στο οποίο είχε γράψει "Feliz Cumple Mami", δηλαδή "Χρόνια Πολλά Μαμά".

Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η Σίτι νίκησε την Τσέλσι και την έκοψε την... φόρα, δίνοντας τη δυνατότητα στην συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ και την Αρσεναλ να την πλησιάσουν στην κορυφή.

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα σκληρό με πολλά αντιαθλητικά μαρκαρίσματα, αλλά ο διαιτητής αρκέστησε να δείξει 5 κίτρινες κάρτες, αν και κάποια φάουλ σήκωναν ακόμα και κόκκινη.

Η Τσέλσι είχε δοκάρι στο 29΄ με τον Ιβάνοβιτς, που δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του, στην καλύτερη φάση τουπρώτου ημιχρόνου.

Στο 59΄ ο Κάρλος Τέβεζ πήρε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και αφού μπήκε κατά μέτωπο έπιασε το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έστειλε τη στρογγυλή θεά στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 για την Σίτι.

Η Τσέλσι προσπάθησε για την ισοφάριση και στο 77΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Αλεξ, που έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Χαρτ.

Τελικά το ματς ολοκληρώθηκε με την Σίτι να παίρνει μια πολύτιμη νίκη και την Τσέλσι να φεύγει για πρώτη φορά φέτος με... κατεβασμένο κεφάλι από το γήπεδο.

Μαντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Μιλνερ, Μπάρι, Σίλβα (78΄ Τζόνσον), Τουρέ, Τέβεζ (86΄ Αντεμπαγιόρ), Ντε Γιονγκ, Μπογιάτα (88΄ Μπόατενγκ), Τουρέ.

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Εσσιέν, Ραμίρες (80΄ Μακ Εχραν), Ντρογκμπά (75΄ Στούριτζ), Μίκελ (68΄ Ζιρκόφ), Μαλουντά, Τέρι, Αλεξ, Ανελκά.