Skip to main content

Απίστευτο: Ζητούν φόρο από άνεργο Θεσσαλονικιό με εισόδημα 0,26 ευρώ!

Εξοργισμένος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Μιχελογιαννάκης, ο οποίος έλαβε επιστολή από άνεργο που καλείται να πληρώσει φόρο για εισόδημα 0,26 ευρώ!

Τον παραλογισμό της ελληνικής δημόσιας διοίκησης επιβεβαιώνει η υπόθεση με άνεργο Θεσσαλονικιό, από τον οποίο ζητείται να καταβάλει φόρο 65,99 ευρώ για εισόδημα από τόκους ύψους... 0,26 ευρώ!

Το περιστατικό γνωστοποιεί ο ίδιος ο άνεργος, με επιστολή του στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται εξοργισμένος από τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Ένας άνεργος είναι δυνατόν σήμερα στην ελλάδα να έχει αυτή την αντιμετώπιση; Πείτε μου που γίνονται αυτά! Δεν είμαστε σοβαροί! Δεν είμαστε κράτος πια! Δεν αντέχει κανένας αυτό που γίνεται. Η κυβέρνηση μια και καλή πρέπει να δώσει λύσεις», τόνισε ο βουλευτής, σε δηλώσεις του στο Cretalive.

«Είναι ντροπή για ένα ποσό 0,26 λεπτά του ευρώ ένας άνεργος φιλοξενούμενος, χωρίς σπίτι, χωρίς αυτοκίνητο να καλείται να πληρώσει 65,99 ευρώ και επειδή δεν κατάφερε εμπρόθεσμα να δώσει αποδείξεις που να δικαιολογούν τα 0,26 λεπτά να κινδυνεύει και με πρόστιμο λόγω καθυστέρησης της κατάθεσης της τροποποιητικής. Ντροπή», συμπληρώνει.

Αναλυτικά η επιστολή του ανέργου στον βουλευτή:

«Κύριε Μιχελογιαννάκη,

»Το 2013 και 2014 ήμουν άνεργος, φιλοξενούμενος, χωρίς σπίτι και χωρίς αυτοκίνητο (της πινακίδες της παρέδωσα τέλος του 2012).

»Έκανα την δήλωσή μου 3/6/2015 και ο φόρος είναι 0. Στις 19/10/2015 βλέπω στην μερίδα μου και βλέπω ότι το σύστημά σας μου κάνει τροποποιητική και μου βγάζει φόρο να πληρώσω 65,99. Αυτό το έκανε διότι είχα δηλωθέν εισόδημα από τόκους 0,26 και δεν έβαλα Αποδείξεις, (στην δήλωση που έκανα δεν μου ζητούσε αποδείξεις).

»Εγώ μόλις το είδα έκανα τροποποιητική με αποδείξεις και βγάζει 0 φόρο, αλλά μάλλον θα μου βάλετε πρόστιμο παραπάνω από 65,99 σαν εκπρόθεσμη. Τα έδειξα στην εφορία και ο υπάλληλος έβαλε τα γέλια.

»Έκανα αγώνα για να ξαναβγείτε, διότι είχα την εντύπωση ότι θα βοηθήσετε τους φτωχούς. Μάλλον έκανα λάθος και θα κάνετε χειρότερα από τους προηγούμενους.

»Σας παρακαλώ θέλω να με απαντήσετε».