Skip to main content

Τελικά... ξεκίνησε ο τελικός Κυπέλλου - Το χρονικό της έντασης (vids)

Το «τριφύλλι» αποχώρησε από το παρκέ του Αλεξάνδρειου, αντιδρώντας για τους υπεράριθμους οπαδούς του Άρη, ωστόσο λίγο αργότερα επέστρεψε στο παρκέ

Επέστρεψε, έπειτα από σειρά εντάσεων και διαβουλεύσεων, στο παρκέ του Αλεξάνδρειου για τον τελικό με τον Άρη ο Παναθηναϊκός. Το «τριφύλλι» είχε αποχωρήσει, μαζί με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Δ. Γιαννακόπουλο, ζητώντας να απομακρυνθούν οι φίλοι των «Κιτρίνων» πίσω από τον πάγκο του.

Τον έντονο εκνευρισμό του κ. Γιαννακόπουλου προκάλεσε το γεγονός πως υπάρχουν πολλοί φίλοι του Άρη, ιδίως στα επίσημα και πίσω από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, «αντίθετα από τα συμφωνηθέντα». Ο πρόεδρος της πράσινης ΚΑΕ, στην πορεία, αποχώρησε εκνευρισμένος από το Παλέ. Σαν να μην έλειπε αυτό εκτοξεύτηκε και μία φωτοβολίδα με «στυλό» από την πλευρά των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Κατά την είσοδό του στο παρκέ, ο ισχυρός άνδρας του τριφυλλιού εξέφρασε στους ιθύνοντες της ΕΟΚ αλλά και στον Μάνο Λάσκαρη τον εκνευρισμό του με την... άνιση εικόνα της κερκίδας. Ζήτησε να αποχωρήσει ο κόσμος που υπάρχει πίσω από τον πάγκο του Παναθηναϊκού και άρχισαν διαβουλεύσεις για να υπάξουν κάποιες τροποποιήσεις. Λίγο αργότερα, όμως, σε δηλώσεις του, ο κ. Γιαννακόπουλος, έξαλλος για την εικόνα του γηπέδου, δήλωσε πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε έναν τελικό-παρωδία, όπως τον χαρακτήρισε.

«Είναι θέματα που είναι αυτονόητα. Θέλαμε έναν τελικό γιορτή, πράξαμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Η αστυνομία δεν έκανε αυτό που έπρεπε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν εκκενώνουν τις θύρες», είπε στην κάμερα της Nova, ο οποίος παρατήρησε επίσης πως επενδύουμε όλοι στο μπάσκετ. εμείς ως πρόεδροι, εσείς ως χορηγού και οι φίλαθλοι με το εισιτήριό τους. Ο χώρος εκεί (σ.σ. στα επίσημα) είναι της ΕΟΚ. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι έτοιμος να λάβει μέρος σε αυτή την παρωδία. Περιμένουμε, αν δεν συμμορφωθούν, δεν πρόκειται να γίνει αγώνας», σημείωσε.

Επίσης, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είπε ότι «πάνω από τον χώρο των επισήμων έπρεπε να υπάρχουν 150 άτομα του Αρη και 150 του Παναθηναϊκού. Δεν ευθυνόμαστε σε τίποτα. Εχουμε κάνει ό,τι χρειάζεται. Εχω φέρει την οικογένειά μου που με αυτά τα έκτροπα έχουν μείνει στο ξενοδοχείο».

Από την πλευρά του, ο Ν. Λάσκαρης πήρε το μικρόφωνο ζητώντας από τους οπαδούς του Άρη να απομακρυνθούν πίσω από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, ώστε να ξεκινήσει το παιγνίδι. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, ο τελικός δεν θα ξεκινήσει.

Να σημειωθεί, βεβαίως, ότι κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στον τελικό του Ηρακλείου, όπου οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, έναντι αυτών των Άρη, είναι πολλαπλάσιοι. Εντούτοις, τότε, οι κίτρινοι είχαν... ενδώσει και η αναμέτρηση είχε ξεκινήσει και ολοκληρωθεί κανονικά.