Skip to main content

Απειλές Ερντογάν: Μην κάνετε το λάθος βήμα σε Κύπρο και Αιγαίο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ξεκάθαρα την ελληνική πλευρά, μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στα Ίμια.

Λίγες ώρες μετά το θερμό επεισόδιο στα Ίμια, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ξεκάθαρα την ελληνική πλευρά.

««Μη νομίζουν ότι δεν παρατηρούμε τις έρευνες ανοιχτά της Κύπρου με τις έρευνες στην ΑΟΖ και τις κινήσεις στις βραχονησίδες. Προειδοποιούμε αυτούς που κάνουν λανθασμένους υπολογισμούς σε Κύπρο και στο Αιγαίο να μην κάνουν το λάθος βήμα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας απευθυνόμενος σε στελέχη του κόμματός του στην Άγκυρα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο Αιγαίο, Κύπρο και Αφρίν. «Δεν θα ανεχθούμε όσους προσπαθήσουν να εμποδίσουν ή να περιορίσουν τα δικαιώματά μας να αναλάβουμε δράση και να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και την εθνική μας ασφάλεια είτε στην Αφρίν, είτε στο Αιγαίο», τόνισε.

«Οι μαγκιές τους είναι μέχρι να δουν τα αεροσκάφη το στρατό και τον στόλο μας» απείλησε. Υπερεκτιμούν, πρόσθεσε τις δυνατότητες τους, στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα κυπριακά κοιτάσματα να μην υπερβαίνουν τα όρια, στηριζόμενες στην ελληνοκυπριακή πλευρά.