Skip to main content

Απευθείας αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Λάρνακας εντός του 2024

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η εν λόγω προγραμματική συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο των στοχευμένων και οργανωμένων δράσεων εξωστρέφειας και προβολής του δήμου Αλεξανδρούπολης στην Κύπρο

Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη και λειτουργία απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Λάρνακας  με το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης υπέγραψαν ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της ΠΑΜΘ για θέματα τουρισμού Αθανάσιος Τσώνης και η αντιπρόεδρος του κυπριακού ταξιδιωτικού οργανισμού TOP KINISIS Έλενα Τάνου.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η εν λόγω προγραμματική συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο των στοχευμένων και οργανωμένων δράσεων εξωστρέφειας και προβολής του δήμου Αλεξανδρούπολης στην Κύπρο και σκοπό έχει την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Αλεξανδρούπολης αλλά και της ΠΑΜΘ στο κυπριακό κοινό.

Στόχος είναι η έναρξη από την περίοδο του Πάσχα 2024 και καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο (2024) της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης (charter) από και προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας (Γ. Κληρίδης) στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης (Δημόκριτος). Για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών σε ό,τι αφορά την επίτευξη της έναρξης της αεροπορικής σύνδεσης των δύο αεροδρομίων προβλέπεται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση κοινών δράσεων μεταξύ των τριών μερών.