Skip to main content

Απετράπη μεγάλη τρομοκρατική επίθεση για αυτό τον μήνα στην Τυνησία

Η Τυνησία εξάρθρωσε έναν πυρήνα αποτελούμενο από 17 ένοπλους ισλαμιστές και απέτρεψε μεγάλης κλίμακας επίθεση με στόχο ξενοδοχεία.

Η Τυνησία εξάρθρωσε έναν πυρήνα αποτελούμενο από 17 ένοπλους ισλαμιστές και απέτρεψε μεγάλης κλίμακας επίθεση με στόχο ξενοδοχεία και τις δυνάμεις ασφαλείας, που ήταν προγραμματισμένες για αυτό τον μήνα, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

"Αποτρέψαμε μία μεγάλη επίθεση αυτό τον μήνα την οποία ο τρομοκρατικός πυρήνας προετοίμαζε εναντίον ζωτικών εγκαταστάσεων, ξενοδοχείων, εγκαταστάσεων των δυνάμεων ασφαλείας και πολιτικών με στόχο να επιφέρει το χάος στη χώρα", δήλωσε ο επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών Ραφίκ Τσέλι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος είπε ότι οι ένοπλοι είχαν εκπαιδευτεί στη Λιβύη και τη Συρία και ανέμεναν εντολές για να εκτελέσουν τις επιθέσεις. Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για δύο επιθέσεις αυτή τη χρονιά. Τον Μάρτιο, ένοπλοι σκότωσαν 21 τουρίστες σε επίθεση στο Μουσείο Μπαρντό της Τύνιδας, ενώ τον Ιούνιο 38 ξένοι τουρίστες έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά ενόπλου σε επίθεση που εξαπολύθηκε σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στη Σούσα.