Skip to main content

Απετράπη η αυτοκτονία ενός 27χρονου που εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου

Μέσω του «Cyber Alert», η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε να αποτρέψει μια ακόμα αυτοκτονία, η οποία εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου.

Μία ακόμη αυτοκτονία απέτρεψε η διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος, εντοπίζοντας έγκαιρα έναν 27χρονο, ο οποίος εκδήλωσε στο διαδίκτυο την πρόθεσή του να βάλει τέλος στη ζωή του.  

Μέσω τις καινοτόμου online διαδικασίας «Cyber Alert», η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε να αποτρέψει μια ακόμα αυτοκτονία, η οποία εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Δίωξης, ενημερώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (14/10), μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην «Cyber Alert», ότι άγνωστος χρήστης του διαδικτύου και συγκεκριμένα χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακής επικοινωνίας, εκδήλωσε την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.

Άμεσα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν ενδελεχή διαδικτυακή - αστυνομική έρευνα, με αποτέλεσμα την άμεση ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και του τόπου διαμονής του.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών, εντοπίστηκε εγκαίρως το άτομο, που όπως προέκυψε ότι είναι 27χρονος ημεδαπός, ενώ διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.