Skip to main content

Απετράπη αυτοκτονία 27χρονου μέσω του «Cyber Alert»

Στην αποτροπή ακόμα μίας περίπτωσης αυτοκτονίας, ενός 27χρονου αυτή τη φορά, συνέβαλε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω του «Cyber Alert».

Στην αποτροπή ακόμα μίας περίπτωσης αυτοκτονίας, ενός 27χρονους αυτή τη φορά, συνέβαλε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «Cyber Alert».

Eιδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε χθες ότι χρήστης κοινωνικού δικτύου, εκδήλωσε την πρόσθεσή του να αυτοκτονήσει

Ακολούθησε ενδελεχής διαδικτυακή - αστυνομική έρευνα και κατόπιν αλληλογραφίας με την αρμόδια εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, ταυτοποιήθηκε γεωγραφικά η περιοχή όπου βρισκόταν ο 27χρονος και ενημερώθηκε αμέσως το τοπικό αστυνομικό τμήμα.  

Ο 27χρονος εντοπίστηκε εγκαίρως, στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών στην ευρύτερη περιοχή και χάρη στην άμεση επέμβαση των αστυνομικών,  διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε για την υπόθεση, θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android: CYBER KID