Skip to main content

Απέσυρε και επίσημα την υποψηφιότητά του ο Τζακόπουλος

Την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για το δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε και επίσημα πια ο Σάκης Τζακόπουλος, ο οποίος είχε ανακοινώσει την κάθοδό του ως ανεξάρτητος στις εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη.
Την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για το δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε και επίσημα πια ο Σ. Τζακόπουλος, ο οποίος είχε ανακοινώσει την κάθοδό του ως ανεξάρτητος στις εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη. Ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, διεκδικούσε το δήμο Θεσσαλονίκης ως ανεξάρτητος.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι, παρόλο που η κίνηση του βρήκε πολλούς υποστηρικτές, ο λόγος για τον οποίο οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή είναι οι παρούσες πολιτικές συνθήκες οι οποίες υποστηρίζουν τις «παρέες» που μονοπωλούν, εδώ και δεκαετίες, την διαχείριση των κοινών».

«Οι συνθήκες δεν είναι ακόμη ώριμες, ώστε οι συμπολίτες μας να κλείσουν το δρόμο στις «παρέες» που μονοπωλούν, εδώ και δεκαετίες, τη διαχείριση των κοινών. Δυστυχώς, ο εκλογικός νόμος επιβραβεύει την δήθεν αναγνωρισιμότητα και τα κατεστημένα συστήματα, αποκλείοντας τις δυνάμεις της κοινωνίας να ασχοληθούν ενεργά με τα κοινά και να χαράξουν καινούριους δρόμους. Οι ισχύοντες περιορισμοί καθιστούν ακόμα δυσκολότερη την προσπάθεια που ξεκίνησα, να καταστήσω κοινωνούς των ιδεών και των προτάσεών μου όλους τους Θεσσαλονικείς», αναφέρει ο κ. Τζακόπουλος.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι η γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση με τους πολίτες της Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε μέσα από την πρωτοβουλία «Όλα από την αρχή» θα συνεχιστεί, γιατί η πόλη «πρέπει να αρχίσει να αντιστέκεται και να αναγεννιέται».

«Εύχομαι σε όλους τους συνυποψήφιους μου καλό αγώνα και τους καλώ να έχουν κατά νου πως αυτό που μετρά, πάνω απ΄ όλα, είναι το καλό των πολιτών και της Θεσσαλονίκης, της πόλης μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Τζακόπουλος.