Skip to main content

Απέσυρε την προσφυγή του κατά της κυβέρνησης Τραμπ το Twitter

Η Ουάσιγκτον ανακάλεσε το αίτημά της να της γνωστοποιηθούν τα στοιχεία ενός χρήστη του ιστοτόπου που επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ.

Απέσυρε το Twitter την προσφυγή που είχε κάνει κατά της κυβέρνησης Τραμπ, καθώς η Ουάσιγκτον ανακάλεσε το αίτημά της να της γνωστοποιηθούν τα στοιχεία ενός χρήστη του ιστοτόπου, ο οποίος επέκρινε τον Αμερικανό πρόεδρο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα μέσα Μαρτίου, το Twitter έλαβε αίτημα από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας που ζητούσε να μάθει την πραγματική ταυτότητα του χρήστη του λογαριασμού @ALT_uscis, σύμφωνα με τη δικαστική κλήση.

Ο λογαριασμός δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο, με τον διαχειριστή του του να αναφέρει ότι είναι αφιερωμένος στην «αντίσταση» εναντίον των μέτρων του κ. Τραμπ για τη μετανάστευση.

Τα μηνύματα που αναρτώνται στον συγκεκριμένο λογαριασμό επικρίνουν τις αποφάσεις και τις ανακοινώσεις των μελών της κυβέρνησης του κ. Τραμπ, συχνά με χιουμοριστικό ύφος.

Το Twitter αρνήθηκε να συμμορφωθεί στο αίτημα επικαλούμενο την πρώτη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, που προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης.

Αφού έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση απέσυρε το αίτημά της, η οργάνωση για την προάσπιση των πολιτικών ελευθεριών ACLU έκανε λόγο για «μεγάλη νίκη για την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στην αμφισβήτηση».

Ο χρήστης του λογαριασμού @ALT_uscis από την πλευρά του ευχαρίστησε το Twitter και την ACLU που «υπερασπίστηκαν την ελευθερία της έκφρασης».