Skip to main content

Απέσυρε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΕΚ ο Φέρχοφστατ

Εδώ και λίγα λεπτά, ο κ. Φέρχοφστατ μου ανακοίνωσε ότι απέσυρε την υποψηφιότητα που είχε προηγουμένως αναγγείλει, ανακοίνωσε ο Σουλτς.

Ο υποψήφιος των Φιλελευθέρων για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γκι Φέρχοφστατ απέσυρε την υποψηφιότητά του ανοίγοντας τον δρόμο για μία συμμαχία της ομάδας του με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υπέρ του υποψήφιου Αντόνιο Ταγιάνι.

«Εδώ και λίγα λεπτά, ο κ. Φέρχοφστατ μου ανακοίνωσε ότι απέσυρε την υποψηφιότητα που είχε προηγουμένως αναγγείλει», ανακοίνωσε ο απερχόμενος πρόεδρος Μάρτιν Σουλτς προς το Ημικύκλιο στο Στρασβούργο.

Τα ονόματα των υποψηφίων για την ανάληψη της προεδρίας του ΕΚ ανακοίνωσε επίσημα το πρωί ο απερχόμενος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Οι έξι πλέον υποψήφιοι είναι οι Eleonora Forenza (Ευρ. Ενωτ. Αριστερά, Ιταλία), Jean Lambert (Πράσινοι, Ηνωμένο Βασίλειο),Gianni Pittella (Σοσιαλιστές, Ιταλία), Laurențiu Rebega (Η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας, Ρουμανία), Helga Stevens (ΕΣΜ, Βέλγιο) και Antonio Tajani (ΕΛΚ, Ιταλία).

Η εκλογή του νέου Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκινά με τις σύντομες παρουσιάσεις όλων των υποψηφίων. Θα ακολουθήσουν οι γύροι των μυστικών ψηφοφοριών (από ένας έως τέσσερις το μέγιστο) των οποίων θα προεδρεύσει ο απερχόμενος Πρόεδρος Μάρτιν Σουλτς.

Στις 12:30 θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, στις 16:00 τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου, στις 20:00 τα αποτελέσματα του τρίτου γύρου και στις 22:00 τα αποτελέσματα του τέταρτου γύρου.