Skip to main content

Απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της «Αφοί Καρυπίδη»

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ - Επίθεση στον Θ. Καρυπίδη - Πορεία προς το ΥΜΑΘ την Πέμπτη

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αφοί Καρυπίδη», καταγγέλοντας ότι τους οφείλονται μισθοί τουλάχιστον επτά μηνών, ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 9:00 μπροστά από το κατάστημα στην Καρόλου Ντηλ, αλλά και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Με ανακοίνωσή του, το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην εταιρεία, υποστηρίζει ότι ενώ η διοίκηση της επιχείρησης στη συμφωνία που κατέθεσε στο δικαστήριο στις 15 Ιουνίου δεσμευόταν για την εξόφληση των δεδουλευμένων μέχρι τέλος Αυγούστου, κατέθεσε αιτήματα ανακοπής, να μην μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. «Αδειάζει τα καταστήματα από τα εμπορεύματα, «διαπραγματεύεται» την τύχη 1.400 εργαζομένων προς όφελός της. Αυτό το διάστημα για να  «εμποδίσει» και τους υπόλοιπους εργαζόμενους να μπουν στην επίσχεση εργασίας πληρώνει έναντι μισθού Φεβρουαρίου σε ορισμένους εργαζόμενους και φυσικά όχι σε όσους βρίσκονται σε επίσχεση. Το Υπουργείο Εργασίας  έχει τεράστια ευθύνη που τόσο καιρό με τις προσπάθειες «συμφιλίωσης» έδινε το χρόνο στην εταιρεία να υλοποιήσει τα σχέδιά της», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι. 

Τέλος, οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο «ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης– κεφαλαίου -Ε.Ε. που καλεί το ΠΑΜΕ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη  6μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους».