Skip to main content

Κάλεσμα για τις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς από το ΕΚΘ

Η απεργιακή κινητοποίηση για την εργατική Πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 10:30 το πρωί.

Γενικό κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για τις 10:30 το πρωί μπροστά στα γραφεία του.

Η Διοίκηση του ΕΚΘ καλεί εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέες και νέους να συμμετέχουν μαζικά στην εκδήλωση και συμπληρώνει πως «τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχών και ανοχών της».

«Η βίαιη επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών αντικατοπτρίζει μια ανεξέλεγκτα καθοδική πορεία. Μια συνολική και καθολική υποβάθμιση, με τη μορφή κατακρήμνισης για την εργασία και την οικονομία, χωρίς σταματημό αφού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και κλιμακώνονται σωρευτικά οι πολιτικές Λιτότητας και Εσωτερικής Υποτίμησης», επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο.

Το ΕΚΘ σημειώνει ότι η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, αλλά ημέρα απεργίας, μνήμης, τιμής και αγώνα για τους εργαζόμενους. «Στις καταστροφικές πολιτικές σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων πρέπει ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ να απαντήσουμε δυναμικά», καταλήγει.