Skip to main content

Απεργιακή κινητοποίηση κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ

Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ και καταγγέλλοντας παραβάσεις του νόμου.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σήμερα, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ και καταγγέλλοντας παραβάσεις του νόμου και παρατυπίες.

Η ΟΜΥΛΕ, καταγγέλλοντας τη συμφωνία μεταξύ ΟΛΘ και Ελληνικού Δημοσίου, υποστηρίζει ότι το ΤΑΙΠΕΔ, «συνεχίζοντας τη σωρεία παραβιάσεων, παραβάσεων, παρατυπιών και γενικότερα κινούμενο εκτός νομιμότητας, όπως έπραξε μέχρι σήμερα σε όλη τη διαγωνιστική διαδικασία, προχωρά σε γενική συνέλευση του Οργανισμού για την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας και την επικύρωση της νέας Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ και Ελληνικού Δημοσίου. Μάλιστα, η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς».

Μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι η συμφωνία της επιχειρούμενης πώλησης προωθεί την εγκατάσταση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενός πανίσχυρου ιδιωτικού μονοπωλίου, με ισχυρή δημόσια εξουσία, ανεξέλεγκτο και χωρίς την υποχρέωση σημαντικών επενδύσεων, δεν κάνουν τον κόπο –έστω και για την έξωθεν καλή μαρτυρία– να περιμένουν την απόφαση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σε ένδειξη συμπαράστασης, στις απεργιακές κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια Πειραιά, Ηρακλείου, Βόλου, Πάτρας, Ραφήνας, Λαυρίου, Ελευσίνας, Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Χαλκίδας, πραγματοποιώντας στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.