Skip to main content

Απεργία των Ισπανών δημοσιίων υπαλλήλων λόγω μέτρων

Απεργία για τις 2 Ιουνίου εξήγγειλε σήμερα Πέμπτη το συνδικάτο UGT των Ισπανών δημοσίων υπαλλήλων, η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση της χώρας, ως απάντηση στην πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει τις α
Απεργία για τις 2 Ιουνίου εξήγγειλε σήμερα Πέμπτη το συνδικάτο UGT των Ισπανών δημοσίων υπαλλήλων, η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση της χώρας, ως απάντηση στην πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει τις αποδοχές στο δημόσιο τομέα με στόχο τη μείωση του ελλείμματος.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο την Τετάρτη περιλαμβάνουν περικοπή 5% στις αποδοχές των περίπου 2,7 εκατομμυρίων δημοσίων υπαλλήλων και το πάγωμά τους για τον επόμενο χρόνο.

Την απεργία εξήγγειλε το συνδικάτο μετά τη συνάντηση του Θαπατέρο με την ηγεσία των μεγάλων ισπανικών συνδικαλιστικών ενώσεων.

Οι επικεφαλής των άλλων συνδικάτων αποκλείουν προς το παρόν τη διενέργεια γενικής απεργίας σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, υπογραμμίζοντας όμως ότι υποστηρίζουν τις κινητοποιήσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Πριν την απεργία έχει προγραμματιστεί διαδήλωση για τις 20 Μαΐου.