Skip to main content

Απεργία της ΟΛΜΕ εν μέσω πανελλαδικών

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 20 Μαΐου αποφάσισε σήμερα το δ.σ της ΟΛΜΕ, αν και την ίδια ημέρα εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις μαθητές εσπερινών λυκείων.
Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 20 Μαΐου αποφάσισε σήμερα το δ.σ της ΟΛΜΕ, αν και την ίδια ημέρα εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις μαθητές εσπερινών λυκείων.

Η ΟΛΜΕ απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στην 24ωρηγενική απεργία με αιχμή το νέο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο«που υπονομεύει, ανατρέπει, απαξιώνει μείζονα και κρίσιμα στοιχεία τηςΚοινωνικής Ασφάλισης», όπως τονίζεται.

Ακόμη, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Δεδομένου ότι η ομοσπονδία δενεπιθυμεί να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες λόγω της γενικής απεργίας σεσκληρά εργαζόμενους μαθητές, καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείουΠαιδείας να αναβάλει τις προγραμματισμένες για εκείνη την ημέραΠανελλαδικές Εξετάσεις των εσπερινών λυκείων. Σε διαφορετική περίπτωσηη ευθύνη για τις συνέπειες θα βαρύνουν το υπουργείο Παιδείας».

Να σημειωθεί πως στις 20 Μαΐου οι μαθητές των εσπερινών λυκείων εξετάζονται σε τέσσεραμαθήματα: Λατινικά (Θεωρητική Κατεύθυνση), Χημεία (Θετική Κατεύθυνση),Ηλεκτρολογία (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Τεχνολογίας καιΠαραγωγής), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΤεχνολογικήΚατεύθυνση, κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών)

Από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως δεν θα αλλάξει η ημερομηνία των εξετάσεων, καθώς κάτι τέτοιο θα αλλάξει όλο το πρόγραμμα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα της πως οι καθορισμένοι επιτηρητές θα θεωρηθούν «προσωπικό ασφαλείας» και οι εξετάσεις θα διεξαχθούν ομαλά.

«Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων είναι μια πολύπλοκη και σύνθετη διαδικασία. Τυχόν αλλαγή θα επηρεάσει αρνητικά το σύνολο των εξετάσεων μέχρι τη λήξη τους, για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων. Αυτό είναι πολύ ευαίσθητο θέμα, καθώς η διαδικασία των εξετάσεων αφορά το μέλλον και τα όνειρα των νέων παιδιών», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.