Skip to main content

Απέλπιδες οι επιχειρηματικές προσπάθειες στην Ελλάδα

Προσπάθεια να διατηρηθεί η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα σε ένα επίπεδο, όσο παιρνούν οι μέρες και η συμφωνία εξελίσσεται σε... ηράκλειο έργο.

Προσπάθεια να διατηρηθεί η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα σε ένα - κάποιο επίπεδο, όσο περνούν οι μέρες και συμφωνία με τους δανειστές δεν επιτυγχάνεται, εξελίσσεται σε ...ηράκλειο έργο. Κι αυτό γιατί όλα τα projects που έχουν συμφωνηθεί να προχωρήσουν - έστω και αυτά τα λίγα, που θεωρούνται πλέον «ώριμα» - συναρτώνται με το αν και πότε θα κλείσει η 5η αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Ακόμα και στη βάση της προσδοκίας, πάντως, κάποιες έστω περιορισμένες πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται. Στο πλαίσιο αυτό, συντονισμένη κίνηση για να επανέλθει το όλο θέμα στο προσκήνιο της επικαιρότητας θα αναλάβει μέσα στις επόμενες μέρες η πλευρά της κοινοπραξίας που κέρδισε το διαγωνισμό για το project του Ελληνικού. Ο στόχος είναι να «ξαναπάρει μπρος» η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση.

Ωριμο είναι επίσης το project της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ, το οποίο επίσης έχει μπει στην τελική του ευθεία, ενώ έκλεισε ως γνωστόν το project του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος. Αντιθέτως, τα εμπόδια αποδεικνύονται πλέον πολύ μεγάλα για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης και την πώληση του, ενώ για κάποιον λόγο, που εμφανώς δεν έχει γίνει ακόμα αντιληπτός, δεν «τρέχει» με τους ρυθμούς που θα έπρεπε το project της πώλησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Ενδεχομένως και αυτό να είναι σε συνάρτηση με την πρόοδο και το κλείσιμο της συμφωνίας με τους εταίρους...