Skip to main content

Απειλεί με τιμωρία η FIBA

Την πρόθεση να τιμωρήσει κάθε παίκτη της Εθνικής Ελλάδας και της Εθνικής Σερβίας που έχει συμμετοχή στα «σοκαριστικά γεγονότα» στο ΟΑΚΑ εξέφρασε, με δηλώσεις του, ο γενικός γραμματέας της FIBA, Π.Μπάο
Την πρόθεση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ να τιμωρήσει κάθε παίκτη της Εθνικής Ελλάδας και της Εθνικής Σερβίας που θα αποδειχτεί πως έχει συμμετοχή στα «σοκαριστικά γεγονότα» στο ΟΑΚΑ εξέφρασε, με δηλώσεις του, ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν.

«Είδα τις ντροπιαστικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια του αγώνα Ελλάδα-Σερβία. Ήταν μια απαίσια κηλίδα στο καλό όνομα του παγκόσμιου μπάσκετ. Η FIBA θα κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα κατά οποιουδήποτε παίκτη βρεθεί να είναι αναμεμειγμένος στα σοκαριστικά γεγονότα. Η FIBA δεν θα τα αφήσει να περάσουν έτσι» τόνισε ο Μπάουμαν και πρόσθεσε: «Η FIBA, ως το κυρίαρχο όργανο του παγκόσμιου μπάσκετ, εξετάζει ως επείγοντα τα περιστατικά που προκάλεσαν βία. Η FIBA δεν θα σχολιάσει τις δράσεις οποιουδήποτε παίκτη, πριν η έρευνα ολοκληρωθεί.

Παρ΄ όλα αυτά, η FIBA ξεκαθαρίζει ότι δεν θα διστάσει να πάρει τα αυστηρότερα δυνατά μέτρα κατά οποιουδήποτε ατόμου βρεθεί να έχει φέρει το άθλημα σε ανυποληψία.