Skip to main content

Απάτη 12 εκατ. ευρώ στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών

Νέα μεγάλη υπόθεση που συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά της απάτης και της παραπλάνησης των επενδυτών απασχολεί τις ελεγκτικές αρχές στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτες εκτιμήσεις για το μέγεθος του «κανονιού» μ
Νέα μεγάλη υπόθεση που συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά της απάτης και της παραπλάνησης των επενδυτών απασχολεί τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του δημοσίου στη Θεσσαλονίκη, με τις πρώτες εκτιμήσεις για το μέγεθος του «κανονιού» να μιλούν για τουλάχιστον 12 εκ. ευρώ.

Στο «μικροσκόπιο» των διωκτικών αρχών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τεθεί μια εταιρία με έδρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία παρείχε επενδυτικές υπηρεσίες σε πολυάριθμους πελάτες της, χωρίς όμως να έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Αυτό βέβαια ήταν το λιγότερο. Με «δέλεαρ» υψηλότατες αποδόσεις που υποσχόταν, ως προϊόν υποτιθέμενων επενδυτικών επιλογών σε fund του Λουξεμβούργου ή άλλων χωρών του εξωτερικού, η εν λόγω εταιρεία, κατά τις ίδιες πηγές είχε καταφέρει να πείσει εκατοντάδες πολίτες να την εμπιστευθούν. Φημολογείται, μάλιστα, πως ως απόδοση διδόταν ποσοστά 10% ή και 20%, ανά περίπτωση και πως στη λίστα των «θυμάτων» της περιλαμβάνονται κατά πολύ περισσότερα από 100 άτομα. Ήδη ορισμένοι από αυτούς έχουν κληθεί να καταθέσουν στις αρμόδιες αρχές και στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι. Οι πρώτες εκτιμήσεις, όπως ήδη προαναφέρθηκε, ανεβάζουν το ύψος της απάτης στα 12 εκ. ευρώ, αλλά η έρευνα δεν είναι παρά ακόμη στην αρχή της.