Skip to main content

Απασφάλισε ο Παναγόπουλος: Απαράδεκτη η στάση του ΠΑΟΚ κατά του Ηρακλή

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του «Γηραιού» κατακεραύνωσε τη στάση που κράτησε ο «Δικέφαλος» στο θέμα του υποβιβασμού των «κυανολεύκων»

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη στάση που κράτησε ο ΠΑΟΚ έναντι του Ηρακλή στο θέμα του υποβιβασμού, ο Γιώργος Παναγόπουλος, αν και υποστηρικτής του «Δικεφάλου», όπως τόνισε, μιλώντας στον ρ/σ «Arena».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του «Γηραιού»:

Για τον υποβιβασμό της ομάδας το 2011 και την υπόθεση που ανέλαβε: «Και για τον Γ.Σ. Ηρακλή και για την Α.Ε.Π. Ηρακλής όλους αφορά αυτή η υπόθεση. Δεν είναι ολοκληρωμένες και ποινικές είτε φάνε έναν χρόνο είτε 6 μήνες δεν έχει σημασία η καταδίκη είναι καταδίκη. Η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική αν μέναμε και αγωνιστικά και οικονομικά η ζημιά ήταν τεράστια».

Για το ποιοι θεωρούνται υπαίτιοι: «Όλοι. Η Super League, η ΕΠΟ, ο Αστέρας Τρίπολης ο Λεβαδειακός όλες οι ομάδες της Super League που ψήφισαν. Έβγαλε και ανακοίνωση που λέει ότι έχετε δίκιο όπως είχαμε πέρσι εμείς και τέτοια. Ο κώδικας δεοντολογίας λέει συγκεκριμένα πράγματα. Δεν υπάρχει παραγραφή σε αυτά, θέματα δωροδοκίας διαφθοράς κλπ είναι μη παραγεγραμμένα. Δεν θα έστελνε χαρτί αλλιώς για το θέμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου η FIFA. Έφτασε ένα περίεργο χαρτί που λέει ενεργήστε αμέσως για αυτό το θέμα και ένα ακόμη μετά που λέει σας συγχαίρουμε για τις ενέργειες σας και την συνεργασία μας».

Για το αν ζητάει υποβιβασμό του Αστέρα και του Λεβαδειακού: «Αυτά τα κρίνει η επιτροπή δεοντολογίας και θέλουμε να επιβληθούν όποιες είναι οι κυρώσεις. Το ποινολόγιο είναι συγκεκριμένο αφαίρεση βαθμών υποβιβασμός κλπ. Το βασικό όταν έχεις συντελέσει σε δωροδοκία είναι ο υποβιβασμός».
Για την ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων και τον μη υποβιβασμό άλλων ομάδων: «Είναι πραξικόπημα σε συνεργασία του κ. Βασιλειάδη και συνηγορεί σε ότι του πει η Λίγκα και ο Γκαγκάτσης. Είναι δικηγόρος και αγνοεί στοιχειώδη πράγματα. Θέλουν να καταλύσουν αυτά που ισχύουν τα διεθνώς ισχύοντα από τον κανονισμό αδειοδότησης. Πέντε μέρες πριν λήξει η προθεσμία ζητάνε όλες ο ομάδες να αρθεί ο υποβιβασμός. Πέρσι ψήφιζαν εις βάρος μας παρά τα εγκλήματα που έκανε ο Παπαθανασάκης. Η διοίκηση είναι έκπτωτη γιατί μεσούσης της περιόδου δεν μπορούν να αλλάξουν οι κανονισμοί, απαγορεύεται από το καταστατικό της ΕΠΟ. Ο κ. Παπαθανασάκης με απέλυσε και πήγε με άλλον δικηγόρο στην περσινή εκδίκαση και απέσυρε την έφεση».

Για το αν αλλάξει τελικά ο κανονισμός: «Αν γίνει αυτό το έγκλημα θα αντιδράσουν και άλλες ομάδες και από την Football League και από την Super League. Και ελπίζω επιτέλους και ο ΠΑΟΚ να δείξει μια σωστή τακτική να ρωτήσει τι θα ψηφίσει. Απαράδεκτη η περσινή κίνηση να ψηφίζει κατά του Ηρακλή και υπέρ του Λεβαδειακού, είναι δυνατόν; Κι ας είμαι ΠAOKτσής το κατέκρινα. Είναι σοβαρά θέματα. Η κατάργηση του Διαιτητικού δικαστηρίου, έναν χρόνο μετά από την θέσπιση του, πως γίνεται αυτό αυτοί το βάλανε για να κάνουν την δικαιοσύνη καλύτερη. Με τακτικούς δικαστές και Αρεοπαγίτες».

Για το αν θα υπήρχε συζήτηση για τους δικαστές στη περίπτωση που αφορούσε άλλης φύσεως νομική υπόθεση: «Εδώ γίνονται σημεία και τέρατα. Έτυχε υπόθεση ποδοσφαιρική με τράπεζα για εγγυητική επιστολή πολλών χιλιάδων ευρώ που δίκαζα στο πρωτοδικείο και καθόταν για ένα χρόνο και ξαφνικά ο δικαστής δήλωσε κόλλημα και η υπόθεση επιστρέφει και ξανασυζητείται. Τι πρέπει δηλαδή να εκτελέσουμε τον δικαστή ή το έκανε με δόλο; Συμβαίνουν προβλήματα. Αυτά είναι συνηθισμένα στην δικαιοσύνη».

Για την υπόθεση της Δόξα Δράμας: «Καλόμαθε ο κύριος Μπύρος από πέρυσι που του κάναμε οι επιχειρηματίες και εγώ την δουλειά και δεν είχε ο άνθρωπος γνώση του αντικειμένου και μας ανέθεσε αποκλειστικά αυτό το θέμα και στο τέλος αφού τον ανεβάσαμε, εμένα προσωπικά με απέλυσε γιατί λέει ότι ενήργησα πέραν των εντολών του. Μου είπε ωμά ότι σε απολύω γιατί μου το επιτάσσουν υψηλοί αξιωματούχοι από την Αθήνα. Ο Παπαθανασάκης μου έλεγε ότι τον πλησιάζουν άλλοι δικηγόροι και του ζητάνε λεφτά και του έλεγαν να με διώξει. Όλες αυτές οι ομάδες κοιτούν να κάνουν την δουλειά τους χωρίς να κοιτούν θεσμικά πως θα προχωρήσουν παραπέρα».

Για το ότι ο Ηρακλής θα αντιπαρατεθεί δικαστικά με ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος: «Ο Ηρακλής διεκδικεί θεσμικά το δίκιο του. Το διευκρινίζουμε. Δεν έχουμε καμία αντιδικία με τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα λέμε. Αν είναι να σώσετε τον Παναθηναϊκό και προκρίνετε την λύση να μην υπάρχουν αδειοδοτήσεις, δικαιώστε και εμάς και να μας αποκαταστήσετε».