Skip to main content

Απαραίτητη η ουσιαστική σύνδεση της αστικής συγκοινωνίας με την αγορά

Κανείς στην Θεσσαλονίκη δεν έχει ζητήσει –δηλαδή δεν έχει απαιτήσει- τη βελτίωση της κατάστασης, προς όφελος της οικονομικής ζωής και της αγοράς.

Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τα μέσα μαζικής μεταφοράς –επομένως και οι αστικές συγκοινωνίες- είναι οικονομικό μέγεθος. Με αυτό το δεδομένο η Θεσσαλονίκη είναι μια άτυχη πόλη. Οι μαζικές μετακινήσεις εξαρτώνται από τον ΟΑΣΘ, ενώ το μετρό που θα άλλαζε τα δεδομένα και θα αναβάθμιζε την πόλη προσδίδοντας υπεραξία στην αγορά και τις γειτονιές της αντιμετωπίζει προβλήματα που ήδη καθυστερούν την ολοκλήρωσή του για χρόνια. Η κυβέρνηση δια του αρμοδίου υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη έχει επανειλημμένα δεσμευτεί για λύση ώστε το έργο να συνεχιστεί άμεσα, αλλά στην πράξη τίποτα δε συμβαίνει. Ή μάλλον οι απολύσεις των εργαζομένων συνεχίζονται και παρά τις διαβεβαιώσεις τίποτε αυτή τη στιγμή δε δείχνει ότι στις αρχές του 2016 –δηλαδή σε ένα μήνα- στα εργοτάξια θα υπάρξει ζωή, ώστε να διαγραφεί η ολοκλήρωσή του και πότε ακριβώς. Την ίδια ώρα, οι υφιστάμενες αστικές συγκοινωνίες σε καμία περίπτωση δε συμβάλλουν στη βελτίωση της λειτουργικότητας της πόλης, απλώς εξυπηρετούν τα βασικά.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι εδώ και δεκαετίες σχεδόν κανείς από τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα. Ούτε τα Επιμελητήρια, ούτε ο Εμπορικός Σύλλογος, ούτε η Ομοσπονδία των εμπόρων. Όλοι ασχολούνται με το ΦΠΑ και την περαίωση. Πιθανόν τα υπόλοιπα τους φαίνονται μικρά κι ασήμαντα. Ως αποτέλεσμα δε λύνουν ούτε τα μεγάλα και σημαντικά, ούτε τα μικρά κι ασήμαντα. Κανείς στην Θεσσαλονίκη δεν έχει ζητήσει –δηλαδή δεν έχει απαιτήσει- τη βελτίωση της κατάστασης, προς όφελος της οικονομικής ζωής και της αγοράς. Κατά έναν περίεργο τρόπο η αστική συγκοινωνία αντιμετωπίζεται ως «αποστειρωμένη» μεταφορά ανθρώπων. Στην πιο προχωρημένη της εκδοχή η άποψη που κυριαρχεί είναι ότι με τα αστικά λεωφορεία πηγαίνουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους. Μόνο που στις πόλεις –και η Θεσσαλονίκη είναι πόλη!- τα μέσα μαζικής μεταφοράς μεταφέρουν και τους πελάτες των επιχειρήσεων, στους οποίους δουλεύουν οι εργαζόμενοι. Συμβάλλουν στην κοινωνική συνάφεια και στην αποκέντρωση.

Είναι προφανές ότι το μετρό θα αναβαθμίσει τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το πρώτο μετά από δεκαετίες έργο που θα επηρεάσει βαθύτατα το χαρακτήρα της πόλης. Το ζήτημα είναι αν μέχρι να ολοκληρωθεί η αγορά του κέντρου θα υπάρχει ή θα πρόκειται απλώς για μερικά πολυκαταστήματα, υποκαταστήματα πολυεθνικών ομίλων. Είναι οι μόνοι κερδισμένοι από τη δυσκολία στην πρόσβαση. Για έναν απλούστατο λόγο: εάν κάποιοςκαταναλωτής κατεβεί μία φορά για ψώνια θα προσεγγίσει τα πιο φανταχτερά σημεία, που τυχαίνει να έχουν και καλές τιμές. Για να κοιτάξει λίγο πιο δεξιά ή λίγο πιο αριστερά πρέπει να κατεβεί περισσότερες και με τον ΟΑΣΘ όπως είναι σήμερα η απόφαση της μετακίνησης δεν είναι εύκολη!