Skip to main content

Απαραίτητες οι αλυσίδες σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας

Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων σε όλο το ορεινό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς, καθώς και σε τμήματα του νομού Κοζάνης. Απαραίτητες οι αλυσίδες και σ
Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων σε όλο το ορεινό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς, ενώ  αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας – Βλάστης, στο νομό Κοζάνης. Απαραίτητες οι αλυσίδες και στα ορεινά τμήματα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας.

Λόγω της χιονόπτωσης ακινητοποιήθηκαν οχήματα στο δρόμο από τα Γιάννενα προς την Κακαβιά, καθώς το ύψος του χιονιού έφτασε τα 20 εκατοστά. Στην περιοχή σπεύδουν εκχιονιστικά μηχανήματα.

Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης σήμερα, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό. Κατά τη διάρκεια της νύχτας χιόνισε στον Χορτιάτη και στο Πανόραμα. Ωστόσο ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης παρά τη χιονόπτωση, ενώ έχει ανοίξει ο δρόμος Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη, που έκλεισε κάποιες ώρες από την Τροχαία για προληπτικούς λόγους.
   
Οι επιχειρήσεις αποχιονισμού ήταν συνεχείς στις οδούς ΄Αγιος Βασίλειος- Χορτιάτης, Περιφερειακή-Ρετζίκι-Παπανικολάου-Πανόραμα, Θεσσαλονίκη-Εξοχή μέσω Φιλιππείου, Θεσσαλονίκη-Ωραιόκαστρο-Μελισσοχώρι.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της ΝΑΘ, από τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα χιονόπτωσης θα είναι σε ύφεση, ενώ τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή αναμένονται ανάλογα φαινόμενα στις ανατολικές περιοχές του νομού.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ορεινά της Βέροιας, της Χαλκιδικής, ενώ ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται σε Δράμα, Ξάνθη, Καβάλα, Γρεβενά και Κοζάνη.

Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει σχετική βελτίωση από το απόγευμα, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε χαμηλά επίπεδα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Απαραίτητες οι αλυσίδες και σε τμήματα της Θεσσαλίας
   
Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε διάφορα οδικά σημεία του νομού Τρικάλων. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων, αναγκαία είναι η χρήση αλυσίδων στην Ε.Ε. Τρικάλων-Άρτας από το 4ο χιλιόμετρο (γέφυρα Πύλης) έως το 75ο χιλιόμετρο (γέφυρα Αλεξίου).

Επίσης στην επαρχιακή οδό Πύλης-Μεσοχώρας, από το 4ο χιλιόμετρο (γέφυρα Πύλης) έως το 55ο χιλιόμετρο (Μεσοχώρα). Αναγκαία είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των ορεινών δήμων Πινδέων, Αιθήκων και Κλεινοβού, όπως και στη διευρυμένη κοινότητα Νεράϊδας, Ασπροποτάμου, Καστανιάς και Τυμφαίων. Το ύψος του χιονιού φτάνει στα 25 με 30 εκατοστά, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα και σε πολλά σημεία του ορεινού όγκου του Νομού Καρδίτσας λόγω χιονοπτώσεων και παγετού. Συγκεκριμένα αλυσίδες απαιτούνται στις επαρχιακές οδούς Μουζακίου - Πετρίλου (9ο έως 30ο χιλ.), Μουζακίου - Άρτας (9ο έως 35ο χιλ.), Μουζακίου - Λίμνης Πλαστήρα (από το 10ο χιλ.), Καρδίτσας - Λουτρά Σμοκόβου - Ρεντίνας (22ο έως 62ο χιλ.), Καρδίτσας - Φράγματος Νικολάου Πλαστήρα (από το 10ο χιλ.) καθώς και στο οδικό τμήμα περιφερειακά της λίμνης Πλαστήρα.

Η χιονόπτωση συνεχίζεται με το ύψος του χιονιού να κυμαίνεται από 10 έως 50 εκατοστά. Αποκλεισμένα χωριά δεν υπάρχουν, ενώ έχουν αναφερθεί προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης σε Μεσενικόλα και Καροπλέσι.