Skip to main content

Απαντήσεις για μελέτες που χρονίζουν ζήτησε από τον δήμο ο Καλαφάτης

Αν χρειάζεται η Διοίκηση του Δήμου τόσο χρόνο για να μελετήσει, πότε θα εκτελέσει, διερωτήθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΔΣ.

Απάντηση από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για το ότι υπάρχουν έργα, οι μελέτες των οποίων χρονίζουν, αλλά παρόλα αυτά ακόμα χρηματοδοτούνται, ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης.

«Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής συζητήθηκαν, πριν λίγες ημέρες, τέσσερα θέματα για διάθεση πιστώσεων σε γραφεία που είχαν αναλάβει συγκεκριμένες μελέτες. Με έκπληξη οι σύμβουλοί μας, που συμμετέχουν στην επιτροπή, αντιλήφθηκαν ότι οι μελέτες που είχαν ανατεθεί ακόμα και από την… προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, δεν είχαν ολοκληρωθεί»!

Όπως υπογράμμισε, υπάρχει μελέτη που έπρεπε να ΄χει παραδοθεί το 2008 «κι αυτή η μελέτη ακόμη είναι ‘ζωντανή’! Αντί η διοίκηση του δήμου –και η προηγούμενη διοίκηση- να διεκδικήσει έκπτωση, ή να κηρυχθούν έκπτωτοι οι μελετητές που καθυστέρησαν, αυτοί εισπράττουν μέρος της αμοιβής», υπογράμμισε.

«Αν χρειάζεται η Διοίκηση του Δήμου τόσο χρόνο για να μελετήσει, πότε θα εκτελέσει; Δε σέβεστε τους όρους των συμβάσεων; Κι αν, εντέλει, χρειάζονταν τόσα χρόνια για μια μελέτη, γιατί δεν προβλέφθηκε στη σύμβαση ανάθεσής της ο χρόνος αυτός», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνεδρίασης, ο κ. Καλαφάτης.