Skip to main content

Απαντήσεις από τον υπουργό Άμυνας ζητάει ο Γεωργιάδης

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ρωτά τον Πάνο Καμμένο αν έχει επικοινωνήσει με τον καταδικασθέντα σε ισόβια για εμπορία ναρκωτικών.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, αναφορικά με την επικοινωνία που φέρεται να είχε με καταδικασθέντα σε ισόβια για εμπορία ναρκωτικών "κατά παράβαση της διάκρισης των εξουσιών και του θεσμικού του ρόλου", κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην ερώτησή του, ο κ. Γεωργιάδης τονίζει πως ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση, άρα "έχει ήδη συνομολογήσει την εξωθεσμική παρέμβασή του σε ποινική υπόθεση μεγάλης ηθικοκοινωνικής απαξίας". Παράλληλα, ερωτά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας αν έχει επικοινωνήσει με τον καταδικασθέντα σε ισόβια κι αν ναι, ποιο ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας τους.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης του αντιπροέδρου της ΝΔ έχει ως εξής:

"Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για την επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου, με τον καταδικασθέντα σε ισόβια για εμπορία ναρκωτικών κ. Γιαννουσάκη, κατά παράβαση της διάκρισης των εξουσιών, όπως ορίζει το Σύνταγμα, όσο και του θεσμικού του ρόλου. Ο κ. Καμμένος έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση, άρα έχει ήδη συνομολογήσει την εξωθεσμική παρέμβασή του σε ποινική υπόθεση μεγάλης ηθικοκοινωνικής απαξίας. Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός: Έχει επικοινωνήσει με τον κ. Γιαννουσάκη; Αν ναι, ποιο ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας τους;".