Skip to main content

Απάντηση προέδρου ΕΥΑΘ σε Καλαφάτη: Την Τρίτη ξεκίνησε η διαρροή (vid)

Όποιος κοιτάξει το σπασμένο κομμάτι του αγωγού θα καταλάβει ότι η θραύση δεν έγινε από κακό χειρισμό μηχανήματος εκσκαφής, είπε ο κ. Κρεστενίτης.

Απάντηση στους ισχυρισμούς του βουλευτή Ά Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρου Καλαφάτη σχετικά με το πρόβλημα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη, κλήθηκε να δώσει ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, εξερχόμενος από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης όπου συμμετείχε σε έκτακτη συνάντηση που συγκάλεσε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Σε ερώτηση που κατέθεσε χθες στη βουλή, ο κ. Καλαφάτης ζήτησε να μάθει εάν αληθεύουν πληροφορίες που θέλουν τον επίμαχο αγωγό που φέρνει νερό από την Ανάβησσο να είναι σπασμένος εδώ και τρεις μήνες και να υπάρχει διαρροή που σταδιακά γιγαντώθηκε.

«Με βάση τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου κι όσα μου παρουσίασε η τεχνική υπηρεσία, φαίνεται ότι η διαρροή διαπιστώθηκε και είναι καταγεγραμμένη την Τρίτη το πρωί, επομένως δεν υπήρχε διαρροή στη θέση εκείνη που να αιτιολογούσε παρέμβαση από την υπηρεσία νωρίτερα απ’την Τρίτη. Το πώς κινήθηκε το νερό στον αγωγό της Αναβησσού και το πότε εμφανίστηκε η θραύση είναι καταγεγραμμένα», υποστήριξε ο κ. Κρεστενίτης και πρόσθεσε ότι αφού διαπιστώθηκε η θραύση, ξεκίνησε η διαδικασία αποκάλυψης του αγωγού, ο οποίος βρίσκεται σε μεγάλο βάθος.

Στις πληροφορίες που επικαλείται ο κ. Καλαφάτης, σύμφωνα με τις οποίες ο αγωγός έσπασε από κακή χρήση μηχανήματος εκσκαφής, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Όποιος τεχνικός κοιτάξει το σπασμένο κομμάτι του αγωγού θα καταλάβει ότι η θραύση δεν έγινε από κακό χειρισμό», κατέληξε ο κ. Κρεστενίτης.