Skip to main content

Απάντηση Παππά σε Τζιτζικώστα για τα πεζοδρόμια στην 26η Οκτωβρίου

Στην αντεπίθεση ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Παππάς για τα πεζοδρόμια στο κτήριο όπου αναμένεται να μετακομίσυν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Αιχμηρή απάντηση στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα έδωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, για το θέμα των σπασμένων πεζοδρομίων στο χώρο όπου ετοιμάζονται για να μετακομίσουν οι περισσότερες υπηρεσίες της Περιφέρειας, στην παλιά δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου).

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Παππάς απάντησε στον περιφερειάρχη, ο οποίος είχε επιτεθεί στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, κατηγορώντας τον δήμο ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά του. «Ο κ. περιφερειάρχης μίλησε με έναν τρόπο υποτιμητικό. Νομίζω ότι στο επιπεδο των αστικών τρόπων που έχουμε, πρέπει όλοι να μιλάμε με καλύτερο τρόπο», τόνισε ο κ. Παππάς, ο οποίος αναφέρθηκε στα «πραγματικά», όπως τα χαρακτήρισε, περιστατικά.   

Ο αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου να φτιάξει τα πεζοδρόμια, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία είναι υποχρεώση του κάθε πολίτη να διορθώνει όσα είναι μπροστά στο χώρο του.

«Όλοι ξέρουν και φαντάζομαι και ο ίδιος ο περιφερειάρχης ότι οι ιδιώτες – δηλαδή οι κάτοχοι των ακινήτων αυτών-  είναι υποχρεωμένοι να φροντίζουν τα πεζοδρόμιά τους. Το ξέρει και ο τελευταίος πολίτης της πόλης. Αυτό το κτήριο προέρχεται από εργολαβική δουλειά», τόνισε, σημειώνοντας πως έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη στο έργο για τον περιβάλλοντα χώρο.

Ο κ. Παππάς ανέφερε, επίσης, ότι το προηγούμενο διάστημα και πριν ο κ. Τζιτζικώστας επιτεθεί στον δήμο, είχε επισκεφθεί τον χώρο και είχε κάνει αυτοψία.

Μάλιστα, τους είχε ανακοινώσει πως όταν ο εργολάβος απομακρύνει τις λαμαρίνες, ο δήμος με δικά του χρήματα θα προχωρήσει στην αποκατάσταση των πεζοδρομίων στην περιοχή καθώς και σε παρεμβάσεις στην οδό Κωλέττη. «Εμείς, μετά από αυτοψία, είπαμε δύο πράγματα άμεσα με μεγάλη συντροφικότητα. Να διευκολύνουμε και να κάνουμε τα πεζοδρόμια της 26ης Οκτωβρίου και να κάνουμε και ορισμένες παρεμβάσεις στην οδό Κωλέττη ώστε να διευκολυνθεί το κτήριο και οι λειτουργίες της περιφέρειας», σημείωσε.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, ανακοίνωσε ότι έχει ήδη έτοιμη μελέτη για την πλήρη ανάπλαση και αναμόρφωση της περιοχής. «Είναι ένα έργο αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Και να θέλαμε να το κάνουμε τώρα, δεν γίνεται καθώς δεν μπορούμε να προκηρύξουμε έργο. Ελπίζω και αυτό να το ξέρει και ο κ. Τζιτζικώστας», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Ακόμα κι αν είμασταν υποχρεωμένοι ως δήμος να τα φτιάξουμε αυτά, που δεν είμαστε, πώς να τα κάνουμε όταν με βάση τον νέο νόμο δεν μπορώ να προκηρύξω το έργο». «Τους κουτσαβάκηδες εμείς τους αντιμετωπίζουμε πολύ εύκολα, αυτό έχω να πω. Επομένως όταν συνεννοούμεθα για τα θέματα, να συνεννοούμαστε κανονικά και έντιμα και να μην κάνουμε τέτοιου είδους διαξιφισμούς», κατέληξε ο κ. Παππάς.