Skip to main content

Απάντηση Μπουτάρη: Ο Αβραμόπουλος δεν βοηθάει την «Πρωτοβουλία»

Ο Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι οι θέσεις δεν είναι αγορασμένες και ότι είναι δικαίωμα του δημάρχου να ορίζει τους αντιδημάρχους.

Απάντηση στις αιχμές του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου (δείτε εδώ) έδωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, λίγο μετά την εκλογή της νέας προέδρου Καλυψώς Γούλα.

Ο κ. Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι οι θέσεις δεν είναι αγορασμένες και ότι είναι δικαίωμα του δημάρχου να ορίζει τους αντιδημάρχους. «Του πρότεινα να αναλάβει την αντιδημαρχία Οικονομικών γιατί είναι μια αντιδημαρχία πολύ σοβαρή, πολύ σημαντική και είναι πολύ κρίσιμες οι ικανότητες που έχει στη διοίκηση και οι γνώσεις ως πρώην τραπεζικός. Τον παρακάλεσα να βοηθήσει την Πρωτοβουλία. Τώρα δεν βοηθάει την Πρωτοβουλία, διαχωρίζει τη θέση του», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι «απλώς ο Παναγιώτης αρνήθηκε τη θέση του αντιδημάρχου διότι θεώρησε ότι έπρεπε να αρνηθεί».

Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την ευχαρίστησή του για το αποτέλεσμα εκλογής του νέου προεδρείου. «Μια χαρά πάει η ιστορία. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Έχουμε αλλαγές που είναι μέσα στο πρόγραμμα», ανέφερε.

Από την πλευρά της η νέα πρόεδρος Καλυψώ Γούλα ευχαρίστησε όσους την ψήφισαν και έκανε λόγο για μια μεγάλη πρόκληση. «Είναι ένα διαφορετικό πόστο που θα συμμετέχω από αυτό της αντιδημάρχου.  Είναι μεγάλη πρόκληση μετά από μια λαμπρότατη θητεία του συναδέλφου κ. Αβραμόπουλου που διαφοροποίησε την εικόνα για το πως γίνονται οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου», τόνισε η κ. Γούλα.

Σημείωσε ότι είναι πρωτιά για τη Θεσσαλονίκη ότι το προεδρείου του συμβουλίου είναι γυναικοκρατούμενο. «Είναι γυναικοκρατούμενο το συμβούλιο, πρωτιά για τη Θεσσαλονίκη και πρόεδρος γυναίκα που με βαραίνει ακόμη περισσότερο με τη λογική ότι το έργο που καλούμαστε να κάνουμε μέχρι το 2019 θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα», υπογράμμισε.

Δίνοντας το στίγμα της σημείωσε ότι θα συνεχιστεί «μια κατά βάση και δημοκρατική διαδικασία για να ακούγονται αυτοί που θέλουν να βάζουν τα προβλήματα και οι συμπολίτες μας να ακουστεί η φωνή τους».