Skip to main content

Σάλλας: Καθημερινή πρακτική οι αγοραπωλησίες ομολόγων από την ΤτΕ

Οι συγκεκριμένες συναλλαγές είναι συνήθεις και καθημερινές για τα πιστωτικά ιδρύματα, αναφέρει ο πρώην επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας

Καθημερινή συναλλαγή χαρακτηρίζει τις εντολές αγοράς και πώλησης ομολόγων από την Τράπεζα της Ελλάδας ο πρώην επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, με αφορμή την άσκηση διώξεων.

Όπως αναφέρει, γι' αυτές τις συναλλαγές δεν έχουν γνώση ή συμμετοχή στην απόφαση και εκτέλεση τα μέλη διοικήσεων και διοικητικών συμβουλίων.

Στη δήλωσή του ο κ. Σάλλας σημειώνει ότι «πληροφορούμαι και πάλι μέσω του Τύπου, ότι ασκήθηκε σε βάρος μου και σε βάρος πολλών διοικητικών στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος και της Τράπεζας Πειραιώς, ποινική δίωξη. Απ’ όσο αντιλαμβάνομαι από το δημοσίευμα, η υπόθεση αφορά εντολές αγοράς και πώλησης ομολόγων από την Τράπεζα της Ελλάδος προς την Τράπεζα Πειραιώς, το έτος 2009».

«Πρόκειται δηλαδή για μια αμιγώς διεκπεραιωτική διαδικασία ως προς την Τράπεζα Πειραιώς. Οι συγκεκριμένες συναλλαγές είναι συνήθεις και καθημερινές για τα πιστωτικά ιδρύματα, χωρίς να έχουν γνώση ή συμμετοχή στην απόφαση και εκτέλεσή τους τα μέλη των Διοικήσεων και των Διοικητικών Συμβουλίων. Δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω παρά μονάχα, ότι αποδεικνύεται με τον πιο σαφή τρόπο η αλήθεια της χθεσινής μου δήλωσης», αναφέρει ο κ. Σάλλας.