Skip to main content

Απάντηση Κοτζιά προς Ταγιάνι: Η ιστορία είναι πεδίο μάχης

Είμαστε σε μια εποχή που διάφοροι άνθρωποι γράφουν την ιστορία με το δικό τους τρόπο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ταγιάνι.

Με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, παρομοίασε τον νέο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι και οι δύο γράφουν την ιστορία με τον δικό τους τρόπο.

Ο κ. Κοτζιάς σχολίασε τις δηλώσεις του κ. Ταγιάνι, λέγοντας πως «είμαστε σε μια εποχή που διάφοροι άνθρωποι γράφουν την ιστορία με το δικό τους τρόπο. Από τον Έντι Ράμα, που ανακαλύπτει την Ακρόπολη και τον Αλή Πασά, που έκανε την επανάσταση 21’, μέχρι τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, η ιστορία είναι πεδίο μάχης, που πρέπει όμως να χρησιμοποιείται ως μάθημα για να διδάσκεται κανείς κι όχι ως φυλακή για να φυλακίζει το πνεύμα του σε αυτό».

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη διαμαρτυρηθεί επίσημα μέσω του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου κ. ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει επισήμως ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του προέδρου κ. Ταγιάνι προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων κατά τη συνεδριάση της Ολομέλειας της βουλής, ενώ λίγο αργότερα ο κ. Ταγιάνι έσπευσε να διορθώσει το «σφάλμα» του, μέσω ανακοίνωσης.