Skip to main content

Απάντηση ΚΕΕΛΠΝΟ στις καταγγελίες για νέα κρούσματα ηπατίτιδας

Σε 1000 ανέρχονται τα εμβόλια ηπατίτιδας, που έχει στη διάθεσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ απάντησε με σημερινές του δηλώσεις ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ

«Σε 1000 ανέρχονται τα εμβόλια ηπατίτιδας, που έχει στη διάθεσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ και έχει δοθεί εντολή κάθε φορά που δηλώνεται κρούσμα, να εμβολιάζεται το στενό περιβάλλον του νοσούντος ατόμου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, σχολιάζοντας καταγγελία του μέλους του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς, Αχιλλέα Καλεμκερίδη, περί δύο νέων κρουσμάτων ηπατίτιδας Α (δείτε εδώ) στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών της Νέας Καβάλας.

Ο κ. Ρόζενμπεργκ επισήμανε ότι στις περιπτώσεις κρουσμάτων ηπατίτιδας Α πρέπει να γίνεται εντός επτά ημερών εμβολιασμός του στενού περιγύρου του ατόμου που νοσεί, δηλαδή των ανθρώπων του οικογενειακού του περιβάλλοντος, και εφόσον φοιτά στο σχολείο, και των συμμαθητών του.

Ο κ. Καλεμκερίδης καταγγέλλει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ηπατίτιδας Α στους καταυλισμούς προσφύγων στην περιοχή του Κιλκίς από τις αρχές Αυγούστου έχει φτάσει στα 17 και ρωτά τους αρμοδίους αν έχουν εμβολιαστεί όλα τα άνω του ενός έτους υγιή παιδιά προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας και του Χέρσου και επιλεκτικά οι ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και γενικός συντονιστής του Συντονιστικού Οργάνου του υπουργείου Υγείας για το προσφυγικό, Νίκος Παπαευσταθίου, δήλωσε από την πλευρά του ότι όταν τίθεται κάθε πρόβλημα υπόψη του ΕΚΕΠΥ, λαμβάνονται μέτρα και αντιμετωπίζεται.