Skip to main content

Στην αντεπίθεση ο Ερντογάν: Προτείνει δημοψήφισμα για ένταξη στην ΕΕ

Στην ομιλία του που ξεκίνησε και πάλι με αναφορά στην θανατική ποινή, έστρεψε τα βέλη του στην επιτροπή του ΟΑΣΕ για το δημοψήφισμα.

Στην αντεπίθεση πέρασε από το νέο Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγγίπ Ερντογάν, μιλώντας το απόγευμα σε οπαδούς του.

Στην ομιλία του που ξεκίνησε και πάλι με αναφορά στην θανατική ποινή, έστρεψε τα βέλη του στην επιτροπή του ΟΑΣΕ που νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει το δημοψήφισμα κατώτερο των διεθνών κριτηρίων.

«Στην Ευρώπη υπάρχει μια οργάνωση που λεγεται ΟΑΣΕ. Ετοιμάζουν μόνοι τους κάτι εκθέσεις. Σχολιάζοντας το δημοψήφισμα. Πρώτα απ' όλα να ξέρετε την θέση σας. Εμείς τις πολιτικού περιεχομένου εκθέσεις που ετοιμάζετε, ούτε τις βλέπουμε , ούτε τις ακούμε, αλλά ούτε και τις ξέρουμε. Συνεχίζουμε την πορεία μας», ανέφερε.

Ο κ. Ερντογάν αφού πρόσθεσε ότι οι αντίπαλοι του είπαν ψέμματα για την Αναθεώρηση, σημείωσε τα θετικά του νέου Συντάγματος, λέγοντας πως σε αντίθεση με όσα λέγονται, η Βουλή, με τον αυξημένο κατα 50, αριθμό βουλευτών θα είναι νομοθετικά ακόμη πιο ισχυρή.

Συνέχισε κατηγορώντας την Ε.Ε. που έχει την Τουρκία μισό αιώνα -όπως τόνισε- στο θάλαμο αναμονής, υπενθύμισε το Brexit και είπε πως δεν θα αποφύγει να κάνει και ένα δημοψήφισμα για την Ε.Ε.