Skip to main content

Απάντηση Αντωνοπούλου για τις χαμένες θέσεις εργασίας τον Οκτώβρη

Εποχιακά, τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, σωρευτικά, πάντα χάνονται θέσεις εργασίας, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας,.

Αρκετά υψηλός είναι ο αριθμός των θέσεων εργασίας που χάθηκαν τον Οκτώβριο παραδέχθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου τονίζοντας ωστόσο ότι ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που κάθε χρόνο καταγράφονται απώλειες δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, λόγω του τέλους της τουριστική περιόδου.

«Εποχιακά, τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, σωρευτικά, πάντα χάνονται θέσεις εργασίας, τις οποίες η οικονομία δεν μπορεί να συγκρατήσει» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, ότι ο φετινός Οκτώβριος ήταν ο χειρότερος όλων των εποχών για τους εργαζομένους, η κα Αντωνοπούλου υποστήριξε ότι φέτος ήταν χρονιά ρεκόρ στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αναφερόμενη στα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ η ίδια τόνισε ότι το δεκάμηνο του 2016, στον ιδιωτικό τομέα, σημείωσε την υψηλότερη επίδοση πρώτων δέκα μηνών έτους, από το 2001 μέχρι σήμερα.

«Φέτος, είχαμε ρεκόρ προσλήψεων», δήλωσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, «το 2014, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο, δημιουργήθηκαν 190.883 θέσεις εργασίας, ενώ τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους χάθηκαν 70.596 θέσεις εργασίας-ποσοστό απώλειας 37%. Σε αντιδιαστολή, φέτος, δημιουργήθηκαν, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο, 237.817 νέες θέσεις εργασίας και τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο χάθηκαν συνολικά 75.022 θέσεις-ποσοστό απώλειας 32%».