Skip to main content

Απαλλοτριώσεις εκτάσεων για την αναβάθμιση του Πάρκου της Ν. Ελβετίας

Ήδη έχουν απαλλοτριωθεί κάποιοι χώροι από τον Δήμο με σκοπό να γίνει το λεγόμενο μεγάλο πάρκο της νοτιοανατολικής πύλης της Θεσσαλονίκης.

Απαλλοτριώσεις εκτάσεων προβλέπει το σχέδιο του δήμου Θεσσαλονίκης για την αναβάθμιση και την επέκταση του υφιστάμενου Πάρκου της Νέας Ελβετίας με την προοπτική να δημιουργηθεί ένα μεγάλο άλσος, το πάρκο της νοτιοανατολικής πύλης της Θεσσαλονίκης.

Οι εργασίες βελτίωσης του υπάρχοντος πάρκου αλλά και οι διαδικασίες διεύρυνσης του χώρου, προχωρούν, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου, «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Δ. Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς.

Το άλσος θα είναι ένας πνεύμονας πρασίνου και δραστηριοτήτων, ενταγμένο πολεοδομικά κοντά στην κεραμουργία Αλλατίνη και τον τερματικό σταθμό του μετρό, όπως είπε ο αντιδήμαρχος.

«Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου, θέλουμε να κάνουμε απαλλοτριώσεις μεγάλων εκτάσεων, ήδη έχουμε απαλλοτριώσει δύο τρεις, με σκοπό να γίνει το λεγόμενο μεγάλο πάρκο της νοτιοανατολικής πύλης και της Νέας Ελβετίας» σημείωσε ο κ. Παππάς.

Σε επίπεδο βελτιώσεων, έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η διαδικασία μίσθωσης του αναψυκτηρίου, γίνεται μία προσπάθεια με νέες φυτεύσεις ενώ γρήγορα θα κατασκευαστεί μεγάλη παιδική χαρά.

«Σχεδιάζουμε μία πολύ μεγάλη παιδική χαρά, η οποία είναι στο τελικό στάδιο και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Νιάρχος», επισήμανε ο κ. Παππάς

Έξω από το πάρκο υπήρχε μία πολύ μεγάλη μάνδρα οικοδομικών υλικών η οποία απαλλοτριώθηκε. «Αυτή την έκταση την καθαρίσαμε και αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται ώστε να γίνει επέκταση του πρασίνου, με στόχο τη διεύρυνση του πάρκου .Υπήρξε χρηματοδότηση για από το πράσινο ταμείο για να γίνει η απαλλοτρίωση του οικοπέδου. Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και πάμε για την κατασκευή του χώρου πρασίνου».

Ήδη έχουν αντικατασταθεί όλα τα φωτιστικά εντός του πάρκου της Νέας Ελβετίας.

Όπως επισήμανε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών ΄Εργων και Περιβάλλοντος, ο Δήμος Θεσσαλονίκης δρομολογεί στα επόμενα δύο χρόνια, νέες φυτεύσεις και αναβαθμίσεις πάρκων με εργολαβίες, ύψους 5 εκατ ευρώ, ενώ παράλληλα ανασχεδιάζει πάρκα μεσαία και μικρά όπως στην περιοχή των Δωδεκαόροφων στην οδό Λαγκαδά. «Μας δίνεται αυτή η δυνατότητα, μέσω του Περιφερειακού Επειχειρησιακά Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τα οποία δίνει έμφαση στην αναβάθμιση εστιών πρασίνου» κατέληξε ο κ. Παππάς.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο του Δήμου για το Πάρκο της Νέας Ελβετίας είχε παρουσιάσει η Voria.gr (δείτε εδώ).