Skip to main content

Απαλλάχθηκαν τρεις για τις σπατάλες στον Υ/Η σταθμού Αγκίστρου

Απαλλάχθηκαν τρεις κατηγορούμενοι για αδικαιολόγητα έξοδα επιχείρησης εκμετάλλευσης Υ/Η σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, στο Άγκιστρο Σερρών.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης απαλλάχθηκαν τρεις κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απιστίας εις βάρος της κοινοτικής επιχείρησης εκμετάλλευσης υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, στο Άγκιστρο Σερρών.

Ο πρόεδρος και ταμειακός διαχειριστής, ο αντιπρόεδρος κι ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου φέρονται κατηγορήθηκαν ότι προέβησαν σε λήψη δανείου και σε αδικαιολόγητα έξοδα και δαπάνες που δεν αποτελούν επένδυση στον Υ/Η σταθμό, ούτε έξοδα της ίδιας της επιχείρησης προκαλώντας οικονομική ζημιά 450.000 ευρώ, τη τριετία 2007-2009.

Παρά την αντίθετη κρίση του αντεισαγγελέα Εφετών που πρότεινε την παραπομπή τους, σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αποφάσισε «να μη γίνει κατηγορία» εναντίον τους. Και προχώρησε στην έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος.

Το δικαστικό συμβούλιο δέχτηκε ότι:

- Δεν προέκυψαν ενδείξεις ότι οι κατηγορούμενοι  πλήρωσαν δαπάνες για έργα που δεν έγιναν ή για έργα με ελαττώματα και μάλιστα εν γνώσει τους.
- Αποτελεί επιβάρυνση της περιουσίας της κοινοτικής επιχείρησης η λήψη του δανείου συνολικού ποσού 400.000 ευρώ προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις δαπάνες των έργων ενώ οι κατηγορούμενοι ξέφυγαν από τα όρια της χρηστής διοίκησης αλλά δεν είχαν δόλο.
- Δεν προέκυψαν συγκεκριμένα περιστατικά που να φανερώνουν ότι επιδίωκαν την επιβάρυνση της περιουσίας της κοινοτικής επιχείρησης